Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ

978-618-03-1484-7_1

Η Άλκη Ζέη δεν χρειάζεται συστάσεις. Γενιές αναγνωστών πέρασαν ατελείωτες ώρες διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας για τη Μέλια και το καπλάνι, τον Πέτρο, τον θείο Πλάτωνα, τη Σάσα, τη Λέτρω και τον Μπενουά, τον Αντώνη και τον παππού Μάριο. Για πρώτη φορά έξι βιβλία-σταθμοί της αγαπημένης συγγραφέα μικρών και μεγάλων κυκλοφορούν σε μια συλλεκτική διαχρονική κασετίνα, ιδανική για δώρο και απαραίτητη για κάθε παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη.

Αν διάλεξα να γράψω για παιδιά είναι γιατί θέλησα να αποτυπώσω όσα σηµαντικά έζησε η γενιά µου, που φοβάµαι µην ξεχαστούν όταν θα έχουµε φύγει εµείς.- Άλκη Ζέη

Στην κασετίνα περιλαμβάνονται τα βιβλία:

  • Το Kαπλάνι της βιτρίνας, μια σχεδόν αυτοβιογραφική ιστορία που περιγράφει τα παιδικά χρόνια της Άλκης Ζέη στη Σάμο.
  • Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου που γράφτηκε με σκοπό να μάθουν τα παιδιά για την Κατοχή και την Αντίσταση.
  • Ο Θείος Πλάτων, η ιστορία µε το πάνινο γαϊδουράκι, δώρο του θείου της του Πλάτωνα στα παιδιά της, όταν ζούσε με την οικογένειά της στη Ρωσία ως πολιτική πρόσφυγας.
  • Το Κοντά στις ράγιες όπου η κεντρική ηρωίδα, η Σάσα, είναι η ίδια η συγγραφέας, σε μια διαφορετική όμως εποχή από αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο.
  • Κάτω από τη Μωβ ομπρέλα χωρούν δύο ξεχωριστοί κόσμοι, αυτοί των παιδιών και των μεγάλων, που ζουν και αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα γεγονότα ενός παγκοσμίου πολέμου που πλησιάζει.
  • Τέλος στον Ψεύτη παππού η Άλκη Ζέη δεν γράφει για γεγονότα της Ιστορίας, αλλά μια σύγχρονη ιστορία, βέβαια ο παππούς Μάριος είναι ο ίδιος Ιστορία.

Μια κασετίνα όπου θα βρει κανείς συγκεντρωμένα τα σημαντικότερα βιβλία για παιδιά της Άλκης Ζέη, της σπουδαίας συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Ένα διαχρονικό δώρο μεγάλης αξίας! Γονείς, νονοί, παππούδες και γιαγιάδες, θείοι και θείες, χαρίστε τη στα παιδιά!

Leave a Reply