ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ… ΦΙΛΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Πόσο μακριά μπορούν να μας ταξιδέψουν τα όνειρα μας;

Ελάτε να το βρούμε μαζί, το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 11:00, στο ΙΑΝΟS Cafe μέσα από τη δραματοποιημένη παρουσίαση του νέου Μουσικού Παραμυθιού της παιδαγωγού και συγγραφέως Λητούς Τσακίρη Παπαθανασίου με τίτλο Στου ονείρου μου την άκρη… φιλία έχω & αγάπη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ.

Η συγγραφέας θα ζωντανέψει διαδραστικά την ιστορία της, συντροφιά με τους μικρούς μαθητές του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής “ΧΙΟΝΑΤΗ” των ”Εκπαιδευτηρίων Καντά” .

Μουσική: Αντωνέλλα Πουλούλη

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου.

Στην εκδήλωση θα προλογίσουν οι:
Ευαγγελία Κανταρτζή Πρόεδρος του ΕΚΕΔΙΣΥ (Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού & Μουσείου Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ)
Άρης Καντάς Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών
Κατερίνα Μουρίκη συγγραφέας παιδικών βιβλίων

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 2 έως 102 ετών
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS CAFÉ

Print

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
Νέο μουσικό παραμύθι της Παιδαγωγού & συγγραφέως Λητούς Τσακίρη Παπαθανασίου με τίτλο Στου ονείρου μου την άκρη… φιλία έχω & αγάπη, μουσική Αντωνέλλας Πουλούλη. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά βιβλίων της συγγραφέως «ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» & κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΒιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ . Θέματα του, η αξία της φιλίας & ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Τα 6 τραγούδια , τραγουδούν τα προικισμένα παιδιά Φωτεινή Γράμψα, Μυρτώ Κόλλια, Μανώλης Γράμψα &, Γιάννης Ιωάννου. Παίζουν μουσικοί, Βασίλης Μουράτης, Δημήτρης Γράμψας & Αντωνέλλα Πουλούλη. Η μουσική αυτή ιστορία είναι ένας ύμνος στη Φιλία, μας δείχνει πως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι στάση ζωής που προάγει τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα & τις αξίες μας.
Η δουλειά αυτή όπως & όλες οι άλλες της συγγραφέως απευθύνεται & σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλα & σε ενήλικο κοινό, μέσω των βιωματικών εργαστηρίων δραματοποίησης ενηλίκων που υλοποιεί η κα Τσακίρη. Η πεταλούδα του παραμυθιού, μας προσφέρει μάθημα ζωής, αποδεικνύοντας μας, πως ακόμη & οι πιο δύσκολες καταστάσεις μπορούν να λυθούν σαν υπάρχει σεβασμός & αγάπη.
Το μουσικό παραμύθι μπορεί να γίνει μέθοδος εκπαίδευσης, εργαλείο γνώσης, νοητικής εξέλιξης & αναπαράστασης, συντελεί στην ενεργητική ακρόαση, ζωντανεύει τη φαντασία και αφυπνίζει όλες τις αισθήσεις. Στο cd του βιβλίου αυτού εκτός των αφηγήσεων & των 6 τραγουδιών, έχει πλήθος εκτυπώσιμου υλικού φιλαναγνωσίας, για τους εκπαιδευτικούς που θα το δουλέψουν με τους μαθητές τους καθώς & για τους ευαισθητοποιήμενους γονείς που θα το επιλέξουν στα παιδιά τους .Το υλικό του βιβλίου φέρνει το παιδί κοντά με τους μεγάλους ζωγράφους, μέσα από μια ιστορική αναδρομή, μας ταξιδεύει στις εικασίες & τους μύθους των λαών για τις πεταλούδες , επικοινωνεί τις θέσεις σπουδαίων ανθρώπων για την αξία της φιλίας & έχει όμορφες προτάσεις για ατομικές κατασκευές, έχει ασκήσεις, αντιστοίχισεις & δημιουργικά παιχνίδια. Στην ίδια σειρά & κυκλοφορούν τα βιβλία της συγγραφέως “Η Ζιζή η λαγουδίνα έχει κόρη μπαλαρίνα”, τα “Ονειρομαζώματα μαγικά καμώματα” & τις «Οι Θαλασσινές ιστορίες του καπετάν Νικόλα», τα βιβλία περιέχουν cd και dvd.

file_114

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η  είναι μια ονειροπόλα παραμυθού που λατρεύει τη μουσική, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Νέα Μηχανιώνα. Αγαπά τις περιπέτειες, τη θάλασσα & τα ταξίδια. Στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα υπήρξε κειμενογράφος διαφημιστικών, εκφωνήτρια, παραγωγός & υπεύθυνη διαφήμισης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΔΕΘ, έγραφε και επιμελούνταν αφιερώματα μόδας στο περιοδικό ΕLLE, είχε δική της Διαφημιστική Εταιρία , και ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με συμμετοχές σε πλήθος παραστάσεων (ενηλίκων & παιδικές) καθώς και στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου, με εξειδίκευση στην «Ψυχική Υγεία & την Ειδική Αγωγή» από το ΤΕΙ Λάρισας. Έχει κάνει «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» και είναι Πιστοποιημένη Εισηγήτρια του ΕΚΕΠΙΣ διδάσκει Δημιουργική Απασχόληση σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης & είναι Υπεύθυνη στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΙΕΚ «ΑΙΓΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ», ιδιοκτήτρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «ΛΗΤΩ» στη Λάρισα, μητέρα δυο αγοριών, λατρεύει τα παιδιά και πάντα γράφει τους ρόλους για τις παραστάσεις των μικρών της μαθητών .
Έμμετρά και Θεατρικά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Παράθυρο» στην εκπαίδευση, πολλά τραγουδάκια της είναι δημοσιοποιημένα στο youtube. «Ανακύκλωση μαζί», «Φθινοπωράκι», το «Παραμυθοτράγουδο της Συγγνώμης», «Τεχνολογία Χαλαρά», «Δρακοϊστοριες», «Ειρήνη», «Ένας δράκος μια φορά» τραγουδάκια για τους μήνες & τις εποχές  και πολλά άλλα. Οι μουσικές της ιστορίες που ξεκλειδώνουν τα παιδικά συναισθήματα με γενικό τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» ξεκίνησαν το 2013 με το πρώτο μουσικό βιβλίο «Η ΖΙΖΗ Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ» που μιλά για τον σεβασμό στη μοναδικότητα της προσωπικότητας του παιδιού. Το 2014 κυκλοφόρησαν «ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ» όπου το παιδί αναγνωρίζει τον κόσμο με θάρρος μέσα από τις εμπειρίες του παππού Νικόλα & το μουσικό παραμύθι για τη διαχείριση των φόβων μας, με τίτλο «ΟΝΕΙΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ». Στην ίδια σειρά αρχές του 2016 ανήκει και το νέο αυτό μουσικό βιβλίο της με θέματα του, τη φιλία, τη μοναξιά και τη διαφορετικότητα & τίτλο «ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ…ΦΙΛΙΑ ΕΧΩ & ΑΓΑΠΗ» Το βιβλίο είναι ντυμένο με την υπέροχη μουσική της Αντωνέλλας Πουλούλη & όπως όλα τα βιβλία της σειράς έχει ρυθμό & μουσική καθώς & υλικό φιλαναγνωσίας στο cd που φιλοξενεί. Εικονογράφος της σειράς είναι η πολυτάλαντη Νίκη Λεωνίδου. Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ, ενώ υλοποιούνται πανελλαδικά βιωματικά ανοικτά σεμινάρια για τον τρόπο που μπορούν να δουλευτούν.

Leave a Reply