ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!

Πώς έμπλεξα με τη δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις! λέει η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη με αφορμή το βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου.

Το Σάββατo 7 Noεμβρίου, στις 12:00, θα ταξιδέψουμε όλοι από τον Παιδικό ΙΑΝΟ στο… μέλλον, στο 2075, όπου έχουν καταργηθεί τα δικαστήρια (!!!) και μέσα από παιχνίδια ρόλων θα μάθουμε πόσο σημαντικό είναι τελικά το έργο τους ώστε να απονέμεται δικαιοσύνη και να ζούμε ειρηνικά και χωρίς αδικία.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από δυο ειδικευμένες εκπαιδευτικούς, τη Χρύσα Κουράκη και την Τζελίνα Βογιατζόγλου, οι οποίες μαζί με τα παιδιά θα ταξιδέψουν μακριά στο μέλλον, φτάνοντας στο μακρινό 2075 και αναζητώντας μαζί με τον Αρη και τον Δικαστή παππού του  τον τρόπο που θα απονέμεται η δικαιοσύνη στο μέλλον!!!

Η είσοδος στην εκδήλωση, που απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και άνω, είναι ελεύθερη.

Παιδικός IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα
35369996a41bce3a7f5e2bf96dbe1860
 
 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Εδώ στο 2075, το επάγγελμα του παππού μου δεν υπάρχει πια. Ήταν δικαστής κάποτε αλλά οι άνθρωποι της εποχής μου αποφάσισαν να καταργήσουν τα δικαστήρια, γιατί με έναν υπερυπολογιστή που έφτιαξαν (τον i-M-Right) βγάζουν αποφάσεις για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο πολύ πιο γρήγορα.  Ο παππούς με ταξιδεύει πίσω στην εποχή που υπήρχαν τα δικαστήρια και οι δικαστές. Με μπλέκει κι εμένα στις ιστορίες του! Μέσα από τις αφηγήσεις του ζω μαζί του τις δίκες που ήταν πρόεδρος και γίνομαι κι εγώ, άλλοτε δικηγόρος, που πρέπει να βοηθήσει κάποιον που έπεσε θύμα απάτης και άλλοτε περιβόητος κλέφτης έργων τέχνης, που προσπαθεί να ξεγλιστρήσει από τη δικαιοσύνη… Μέσα από αυτό το παιχνίδι ρόλων μαθαίνω με συναρπαστικό τρόπο τη λειτουργία των δικαστηρίων και πόσο τελικά σημαντικό είναι το έργο τους -παρόλα τα προβλήματά τους- ώστε να απονέμεται δικαιοσύνη και να ζούμε ειρηνικά και χωρίς αδικία.

Leave a Reply