ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ

Προσέχω τον εαυτό μουΤο Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 11:00 οι εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τη σειρά βιβλίων των Aleix Cabrera και Rosa M. Curto, «Προσέχω τον εαυτό μου». Ελάτε να γνωρίσουμε τους Δασούληδες, τέσσερα αξιολάτρευτα και μικροσκοπικά πλασματάκια που ζουν μέσα στο δάσος μαζί με τα υπόλοιπα ζώα, και παράλληλα να μάθουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας, μέσω της γυμναστικής, της σωστής διατροφής και της τήρησης των βασικών κανόνων υγιεινής.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Λίγα λόγια για τη σειρά

Ελάτε να γνωρίσουμε τους Δασούληδες, τέσσερα αξιολάτρευτα και μικροσκοπικά πλασματάκια που ζουν μέσα στο δάσος μαζί με τα υπόλοιπα ζώα, και παράλληλα να μάθουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας, μέσω της γυμναστικής, της σωστής διατροφής και της τήρησης των βασικών κανόνων υγιεινής. Η σειρά Προσέχω τον εαυτό μου απαρτίζεται από τέσσερα μικρά βιβλία και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Στόχο έχει, μέσα από εύπεπτες και διασκεδαστικές ιστορίες που ζωντανεύουν χάρη στη ζωηρή εικονογράφηση, να φέρει τα μικρά παιδιά σε επαφή με τις βασικότερες έννοιες της υγείας και να συνδυάσει την εκμάθηση και την τήρηση ορισμένων βασικών κανόνων υγιεινής με το δημιουργικό παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

Κάθε βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος τα παιδιά παρακολουθούν τις περιπέτειες των Δασούληδων μέσα στο δάσος και βλέπουν το πώς αυτοί αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της υγείας. Στο δεύτερο εξηγούνται ορισμένες θεμελιώδεις έννοιες και στο τρίτο παρατίθενται ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία. Τα δύο τελευταία μέρη στόχο έχουν να παράσχουν στους γονείς τις πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν κατά τη συζήτηση με τα παιδιά τους πάνω στο θέμα που πραγματεύεται κάθε βιβλίο.

Η σειρά Προσέχω τον εαυτό μου βοηθά τα παιδιά να εντάξουν τις υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά τους με τρόπο εύκολο και διασκεδαστικό.

Leave a Reply