ΔΙΝΩΣΑΥΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟ 1: ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ| ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Δινώσαυρος, βιβλίο 1: Πετάει το φαγητό.Οι Εκδόσεις Πατάκη και η ομάδα τέχνης «Πάροδος» μάς προσκαλούν με νέα διάθεση και ματιά στα Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου, το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη στις 12:00 το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο. Το Σάββατο 8 Απριλίου μάς περιμένουν με το βιβλίο Δινώσαυρος, βιβλίο 1: Πετάει το φαγητό της Αλεξάνδρας Κ* και του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Δάφνης Σιβετίδη.

Δινώσαυρος, βιβλίο 1: Πετάει το φαγητό.

υτός είναι ο Δινώσαυρος με ωμέγα και με γιώτα. Μην πείτε «ανορθόγραφος» ακούστε λίγο πρώτα… […] Δίνει σε όποιον χρειαστεί, δίνει όπου πηγαίνει… Γι’ αυτό και το όνομα που του ’δωσαν από το «ΔΙΝΩ» βγαίνει! «Ο Δινώσαυρος» (Εκδόσεις Πατάκη, εικονογράφηση Δάφνης Σιβετίδη), ο νέος ήρωας των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Αλεξάνδρας Κ*, είναι ένας δεινόσαυρος που αγαπά πιο πολύ απ’ όλα το να δίνει. Έτσι, λοιπόν, προσπαθεί μαζί με την παρέα του να κάνουν το φαγητό να πετάξει, να φύγει από τους πραγματικά χορτασμένους και να πάει μόνο του σε όσους το έχουν ανάγκη, στους πεινασμένους. Άραγε θα τα καταφέρει να δημιουργήσει ιπτάμενο φαγητό; Μάλλον ναι, γιατί έχει πολλές ευφάνταστες ιδέες! Ας τον βοηθήσουμε, όμως, και εμείς. Η έκδοση του βιβλίου στηρίζει οικονομικά το «Μπορούμε», μια οργάνωση που αποτελείται από πολλούς… Δινώσαυρους και προσπαθεί να μας κινητοποιήσει να μην πετάμε ούτε γραμμάριο φαγητού προτού χορτάσουν όλοι, ώστε να μειωθεί η σπατάλη φαγητού και να καταπολεμηθεί ο υποσιτισμός στην Ελλάδα.

Δινώσαυρος, βιβλίο 1: Πετάει το φαγητό

Επιμέλεια και σχεδιασμός των δράσεων με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού: Αλεξάνδρα Αργύρη και Έλσα Τσιαδή, εκπαιδευτικοί, μέλη της «Παρόδου».

Παραμυθένιο μεσημέρι Σαββάτου σήμερα και πρέπει να ετοιμαστώ γρήγορα. Ανυπομονώ να γνωρίσω νέους ήρωες παραμυθιών και να τους δω να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μου. Αλήθεια λέω. Πολλές φορές μάλιστα καλούν  και εμάς τα παιδιά να μπούμε στο παραμύθι, να παίξουμε θέατρο και να τραγουδήσουμε μαζί τους. Τι ωραία που είναι! Στο τέλος γνωρίζουμε τον συγγραφέα και τον εικονογράφο του βιβλίου και άμα θέλουμε μας κάνουν αφιέρωση στα βιβλία μας. Ωχ, η ώρα πέρασε και δεν πρέπει να αργήσω καθόλου, γιατί στην αρχή κάνουμε κατασκευές και φτιάχνουμε όλοι μαζί τα σκηνικά της παράστασης. Είτε κρύο έχει έξω είτε ζέστη με τίποτα δεν το χάνω. Ελάτε και εσείς να περάσουμε τέλεια.

Βιβλιοπωλείο Πατάκη
Ακαδημίας 65, Αθήνα
Τηλ.: 210.38.11.850

Leave a Reply