Ο ΓΚΑΡΗΣ | ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS

gkarisΟι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στις 13:00 στο IANOS Café το νέο βιβλίο της Τασούλας Επτακοίλη “Ο Γκάρης”σε εικονογράφηση της Στέλλας Γεωργίου.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:
Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος, συγγραφέας

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς

Παράλληλα για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο.

H είσοδος στην εκδήλωση, που απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών, είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Ο Γκάρης”: Ο Γκάρης ήταν ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Δούλευε σκληρά, κουβαλούσε φορτία, είχε υπομονή, άντεχε στην πείνα και στη δίψα. Μέχρι που μια μέρα, ο Γκάρης άλλαξε και δεν ήταν πια ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Απέκτησε δυνάμεις που κανένας από τη γενιά του δεν είχε ποτέ, ούτε είχε καν ονειρευτεί, για να βοηθάει όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό μιλούν γι’ αυτόν με θαυμασμό πρόβατα και γουρούνια, κότες και λαγοί, αετοί και μοσχάρια. Ακόμα και άλογα. Ή μάλλον, κυρίως τα άλογα. Και δεν τον θαυμάζουν μόνο. Τον ζηλεύουν. Γιατί ξέρουν καλά πως ούτε με μια τρίχα από την ουρά του δεν μπορούν να συγκριθούν.

Μια συναρπαστική ιστορία για το πιο παρεξηγημένο από τα οικόσιτα ζώα. Και μια απόδειξη ότι όποιος αποφασίσει να πολεμήσει την αδικία θα ανακαλύψει πως είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νομίζει…

No Responses

Leave a Reply