Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο Εξαφανισμένος Βαρόνος από τη νέα σειρά «Μίλι και Μάγκνους» του Γίργκεν Μπανσέρους, έρχεται το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι στον Πολυχώρο Μεταίχμιο και καλεί τα παιδιά από 8 ετών να γνωρίσουν τη Μίλι, τον Μάγκνους και τον Μαξ.

Η Μίλι είναι μια επιδέξια και πανύψηλη κλέφτρα. Ο Μάγκνους ένας μικρόσωμος αλλά πανέξυπνος βαρόνος. Ο δε Μαξ είναι ταυτόχρονα σοφέρ, μάγειρας, κηπουρός, μπάτλερ και πάνω απ’ όλα σκύλος! Πώς μπορεί να συνδέονται όλα αυτά τα πρόσωπα;

Η περιπέτεια είναι μεγάλη
και τα μπλεξίματα πολλά
κι αν έχεις και λίγη φαντασία
θα περάσουμε απολαυστικά!
Μέσα από αυτή την ιστορία
θα μάθουμε ξανά
πως η πιο δυνατή φιλία
προκύπτει ξαφνικά!

Ελάτε να τα ανακαλύψουμε όλα σε ένα ταξίδι μυστηρίου και δράσης με την ηθοποιό Ειρήνη Κουμπαρούλη.

mili_kai_magknous_o_eksafanismenos_varonos

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια επιδέξια κλέφτρα, ένας μικρός βαρόνος, μια ξεκαρδιστική περιπέτεια! Η Μίλι πρέπει να κάνει διάρρηξη στον πύργο του Στέρνενμπουργκ. Για μια έμπειρη επαγγελματία σαν αυτήν κανένα πρόβλημα. Αλλά ο ιδιοκτήτης του πύργου, ο Μάγκνους, την πιάνει στα πράσα – κι έχει μια τρελή ιδέα: ψηλή και δυνατή και σβέλτη καθώς είναι η Μίλι, της προτείνει να δουλέψει γι’ αυτόν, να γίνει… σωματοφύλακάς του. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι! σκέφτεται η Μίλι – κι από μέσα της σχεδιάζει να το σκάσει με την πρώτη ευκαιρία. Αλλά τότε ο μικρός βαρόνος πέφτει θύμα απαγωγής…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δε στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφρασθεί σε 14 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 850.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.

Στις εκδηλώσεις για παιδιά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα
Τ: 211 3003580 

Leave a Reply