ΤΟ ΜΙΚΡΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΤΟ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ

Το Μικρό 1Το Σάββατο 16 Μαρτίου, «Το Μικρό 1» των Paul & Ann Rand θα βρίσκεται στο Γάτο Μαουρίτσιο για να μας πει την ιστορία του και να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε ότι ο κόσμος γύρω μας δεν έχει μόνο μια ερμηνεία!

mikro_ena_cover

Πώς ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1962 μπορεί να θεωρείται μοντέρνο μέχρι σήμερα; Αν το σχεδίασε ο μεγαλύτερος Αμερικανός γραφίστας του 20ου αιώνα είναι αναμενόμενο. Οι εκδόσεις Μικρή Σελήνη φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα «Το Μικρό 1», που έχει τη σχεδιαστική σφραγίδα του Paul Rand, ενός από τους σύγχρονους γκουρού της γραφιστικής, που μαζί με την σύντροφό του Ann Rand δημιούργησαν μια σειρά από μοναδικά παιδικά βιβλία.

Το Μικρό 1 αισθάνεται πολύ μόνο κι έτσι αναζητά φίλους μέσα από την περιπλάνησή του στον κόσμο των αριθμών. Συναντά όλα τα νούμερα μέχρι το 10, συνομιλεί μαζί τους και ταυτόχρονα αφηγείται μια τρυφερή ιστορία για την μοναξιά, τη συντροφικότητα και τη φιλία. Οι λέξεις της Ann Rand είναι το ίδιο δυνατές με τις εικονογραφήσεις κι έτσι το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό εικονοβιβλίο που αφήνει χώρο στοχασμού, ενώ παράλληλα ανοίγει νέους ορίζοντες στην αισθητική αγωγή του αναγνώστη.

Leave a Reply