Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο μύθος της ΑράχνηςΟ μύθος της Αράχνης, το αγαπημένο μυθολογικό παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου, “έρχεται” το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στις 11 π.μ. στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για παιδιά από 4 ετών.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου θα αφηγηθεί τον μύθο της Αράχνης, της μικρής υφάντρας, που τα ‘βαλε με την ίδια τη θεά Αθηνά και τιμωρήθηκε για την ασέβειά της, ενώ η blogger Μαρία Λιόντου θα ζωντανέψει την ιστορία και θα μας δείξει πώς να κατασκευάσουμε τη δική μας αράχνη. Προσοχή στον ιστό της!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι θεοί έχουν τη δύναμη της μεταμόρφωσης. Παίρνουν διάφορες μορφές και μπλέκονται στις ιστορίες των θνητών. Κι οι περιπέτειές τους μεταμορφώνονται σε μύθους. Κι οι μύθοι ταξιδεύουν μέσα από αφηγήσεις και βιβλία και μεταμορφώνονται σε αλήθειες. Όπως ο μύθος της Αράχνης, της μικρής υφάντρας, που τα ‘βαλε με την ίδια τη θεά Αθηνά και τιμωρήθηκε για την ασέβειά της… Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η εικονογράφηση είναι του Βασίλη Γρίβα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του ιστολογίου Κάθε μέρα γονείς «Διαβάζουμε στα Εξάρχεια» και εντάσσεται στην ετήσια καμπάνια ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ του online περιοδικού για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού.

33028978_1426311640836758_5197855355324858368_n

Leave a Reply