ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ

Μέλλουσες & νέες μαμάδες έρχονται κοντά με αφορμή το νέο βιβλίο της Χριστίνας Κοπανά “Κορίτσια, θα γίνω μάνα”.

Τα Public σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ παρουσιάζουν έναν κύκλο συναντήσεων για μέλλουσες και νέες μαμάδες. Η συγγραφέας Χριστίνα Κοπανά μιλάει για το βιβλίο της «Κορίτσια, θα γίνω μάνα!» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και καλεί μέλλουσες και νέες μαμάδες να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία εγκυμοσύνης ή γέννας, με όλα όσα τις απασχολούν αλλά και τις γεμίζουν χαρά.   

Public Συντάγματος, Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, 12:00

Η πρώτη συνάντηση για μέλλουσες και νέες μητέρες με θέμα

«Αλλαγές: Μέσα και Έξω»

Στην πρώτη συνάντηση, την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 12:00, στον χώρο εκδηλώσεων στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος, συζητάμε με τη συγγραφέα Χριστίνα Κοπανά, με αφορμή το βιβλίο της, για τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φέρνουν στη ζωή μας τα πάνω κάτω. Μαμάδες μοιράζονται μαζί μας την ιστορία τους.

 Να είστε όλες εκεί!

Κρατήστε τώρα τη θέση σας συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στο http://blog.public.gr/

Επόμενες συναντήσεις:

  • Τρίτη 18 Μαρτίου στις 12:00 με θέμα «Θηλάζω – θηλάζει»
  • Τρίτη 1 Απριλίου στις 12:00 με θέμα «Κορίτσια, γεννάω!»
  • Τρίτη 15 Απριλίου στις 12:00 με θέμα «Σπίτι, όχι μόνοι!»

Δείτε το event στο facebook εδώ

Δείτε το βιβλίο στο facebook εδώ. 

mana1

Public Συντάγματος
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
10563, Αθήνα
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η άφιξη ενός μωρού μέσα από ένα προσωπικό ημερολόγιο
με χιούμορ, ειλικρίνεια, πάθος και μικρές συμβουλές.

“Είμαι έγκυος. Οπότε, να τι σκέφτηκα: Θα κρατήσω τα χοντρά –σαν γεμιστά– βιβλία, γιατί μου είναι απαραίτητα, μα θα έχω και κάτι πιο ελαφρύ. Για μετά το φαγητό. Ίσως καμιά φορά και για πριν. Μα το θέλω για να χαμογελάσω. Να πάρω μια ανάσα. Να δεχτώ πόσο φυσιολογικό είναι αυτό που μου συμβαίνει. Να το αντιληφθώ σαν θαύμα, όχι σαν ιατρικό θέμα, και να το θαυμάζω κάθε στιγμή. Περιμένω να γεννήσω ένα παιδί. Ας μάθω και ας γελάσω μαζί. Αυτό θέλω και αυτό χρειάζομαι. Μπορώ να το έχω; Μπορείς, αφού το νιώθεις, σκέφτηκα. Και να, εδώ, μιλάω με λέξεις για όλα αυτά. Γράφω όσα θέλω να διαβάσω. Από ανάγκη και με πάθος. Μα πάνω απ’ όλα γιατί αυτό θα ήθελα να έκαναν και για μένα τώρα που είμαι έγκυος. Κι αν το κάνω για σας, το κάνω και για μένα. Και γι’ αυτό σας το αφιερώνω. Γιατί, χάρη σ’ εσάς, χάρη στη δική σας σκέψη, τα κατάφερα και το έγραψα. Με έναν τρόπο διαφορετικό από τον προφανή, το «γέννησα» και νιώθω πολύ τυχερή που μπορώ να το μοιράζομαι μαζί σας…” –Χριστίνα Κοπανά

Η Χριστίνα Κοπανά μοιράζεται τις εμπειρίες της από τη στιγμή που πρωτοείδε το θετικό τεστ εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννηση του μωρού της και τους πρώτους μήνες της ζωής του: οι ναυτίες, η πρώτη «κλοτσιά», οι υπέρηχοι, οι ιατρικές εξετάσεις, οι επισκέψεις στον γιατρό, η διατροφή, το άγχος να πάνε όλα καλά, τα συναισθήματα, η σχέση με τον σύντροφό μας, ο τοκετός, ο θηλασμός, οι πρώτες μέρες στο σπίτι, η ζωή μετά. Όλα όσα πρέπει να ξέρει μία έγκυος γυναίκα περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, δοσμένα με χιούμορ και αμεσότητα αλλά και με μικρές και δοκιμασμένες συμβουλές, όπως ακριβώς τις μοιράζονται οι γυναίκες μεταξύ τους.

Leave a Reply