Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΗΜΑΔΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

κίτρινη σημαδούραΤο Σάββατο 2 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί οι εκδόσεις Ηλίβατον και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν στα παιδιά από 5 ετών το βιβλίο «Η Κίτρινη Σημαδούρα» της Θεοδώρας Κατσιφή, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.

Στην εκδήλωση, η συγγραφέας θα αφηγηθεί το βιβλίο, με συνοδεία μουσικής από τον φλαουτίστα Στέφανο Χατζηαναγνώστου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

23622443_1434879426630792_3650112602484853991_n

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γιατί να μην κολυμπήσω μόνη μου στα βαθιά;

Τι μπορεί να μου συμβεί;

Μια κίτρινη σημαδούρα τραβά την προσοχή της Βασιλούς στις καλοκαιρινές διακοπές. Θέλει να την κατακτήσει. Να κολυμπήσει ως εκεί μόνη της. Η μαμά δεν την αφήνει. Είναι μικρή, θα κουραστεί. Και τα νερά είναι βαθιά και επικίνδυνα για ένα παιδάκι. Μα εκείνη, ανυπόμονη και πεισματάρα, θέλει να πάει οπωσδήποτε. Εξάλλου ξέρει να κολυμπάει και φοράει και μπρατσάκια που την κρατούν στην επιφάνεια της θάλασσας. Ε, λοιπόν, θα πάει! Το αποφάσισε. Και μια μέρα ξεκινά… Μια ιστορία για το πώς αντιλαμβάνεται ένα παιδί τον εαυτό του, τις δυνάμεις του αλλά και τον κίνδυνο, πώς αντιδρά στα όρια και πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς του την επιμονή του και την παράβασή του. Η σύγκρουση της επιθυμίας ενός μικρού παιδιού με τους κανόνες που θέτουν οι ενήλικες δοσμένη με παραστατικότητα, χιούμορ και εξαιρετική εικονογράφηση.

theodora_katsifi

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Θεοδώρα Κατσιφή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση (ALPHA CHANNEL), θεατρικά έργα («Πλύση στομάχου στους 60ο C», «Μαύρη Εύα Άσπρη Εύα») και πολλές ανέκδοτες ιστορίες για μεγάλους και παιδιά. Η «Κίτρινη σημαδούρα» είναι το δεύτερο παιδικό της βιβλίο που κυκλοφορεί.

Leave a Reply