ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΙΚΑΝΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ»

Οι εκδόσεις ΠΟΥΑ και το Free Press για γονείς Τaλκ παρουσιάζουν το βιβλίο «Το ικανό σου παιδί» την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 19:00. Η αρχισυντάκτρια του Τaλκ και του www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά και η σύμβουλος γονέων–ψυχοθεραπεύτρια Δανάη Τριανταφύλλη συνομιλούν με αφορμή ένα εξαιρετικά σημαντικό βιβλίο για τη γονεϊκότητα και τους ρόλους γονιού και παιδιού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση από τις Facebook σελίδες του Τaλκ και των Εκδόσεων Πουά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σε αυτό το σημαντικό βιβλίο, ο Jesper Juul αναλύει το συναρπαστικό σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκονται οι σημερινές οικογένειες. Οι καταστροφικές αρχές – υπακοή, σωματική και συναισθηματική βία, και κομφορμισμός – που κυριαρχούσαν στις ιεραρχικές οικογένειες, αλλάζουν. Αντί αυτών μπορούμε να επιλέξουμε μια νέα σειρά αρχών, που βασίζονται στην υπόθεση ότι οι οικογένειες πρέπει να χτίζονται πάνω στην αξιοπρέπεια και την αμοιβαιότητα μεταξύ γονιών και παιδιών και όχι πάνω στην απολυταρχική εξουσία ή τη δημοκρατική τυραννία. Τα παιδιά είναι ικανά να εκφράσουν τα συναισθήματα τους από την ώρα που γεννιούνται, και είναι πρόθυμα να συνεργαστούν. Οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να ακούσουν και να μάθουν από τα παιδιά τους. Δηλαδή, πριν από μια σύγκρουση, αδυνατούμε να μετατρέψουμε τα αισθήματα αγάπης μας σε τρυφερές συμπεριφορές και τις καλές προθέσεις μας σε εποικοδομητική αλληλεπίδραση.

Ο Juul είναι ένας καταξιωμένος διεθνώς ειδικός στην οικογένεια. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από οικογένειες που βρίσκονται σε πολλές και διαφορετικές χώρες, έγραψε ένα βιβλίο, που προκαλεί τους γονείς να δουν τα χρόνια που περνάνε με τα παιδιά τους ως μια συναρπαστική περίοδο εξέλιξης και ανάπτυξης ολόκληρης της οικογένειας. Το βιβλίο Το ικανό σου παιδί έχει ήδη μεταφραστεί σε 22 γλώσσες.

Οι αναγνώστες έγραψαν για το βιβλίο:

«Εύχομαι αυτό το βιβλίο να ήταν υποχρεωτικό να διαβαστεί από οποιοδήποτε ασχολείται με παιδιά».

«Αυτό που αγάπησα σε αυτό το βιβλίο είναι ότι δεν είναι γραμμένο σαν ένας πρακτικό οδηγός για γονείς, όπως τα περισσότερα βιβλία για τη γονεϊκότητα /οικογένεια. Δεν μας λέει πώς να αναθρέψουμε τα παιδιά μας αλλά πώς να τα δούμε, να τα γνωρίσουμε και να τα καταλάβουμε. Μας δίνει τη δυνατότητα να αγκαλιάσουμε τις νέες αξίες και βοηθάει στην ανάπτυξη όχι μόνο του παιδιού αλλά ολόκληρης της οικογένειας».

Leave a Reply