Η ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ ΣΤΟ BOOKTALKS

Πανικός. Μεγαλύτερος πανικός. Μία τσιρίδα. Ανεργία. 
Ένα υπερσχέδιο. Μία απεργία. Μία λιποθυμία. 
Μία εξαφάνιση. Ένας Γάιδαρος Σέρφερ. 
Μία χορωδία με τερλίκια. Ένα δεύτερο υπερσχέδιο…

Όλα αυτά, μετά την μικρή ανακοίνωση στο ραδιόφωνο πως: Διακόπτεται επ’ αόριστον κάθε εργασία…

Το βιβλιοπωλείο Booktalks και ο εκδόσεις Επόμενος Σταθμός σας προσκαλούν στη μουσική αφήγηση του βιβλίου “Η θυμωμένη Μπετονιέρα” του Δημήτρη Μπασλάμ την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της μπετονιέρας με την συμμετοχή του μουσικού- ηθοποιού Γιώργου Νικόπουλου.

Η θυμωμένη μπετονιέρα έρχεται επιτέλους με φόρα και ορμή μαζί με τους φίλους και συνεργάτες της την Ντάλια το Τούβλο, τη Μαίρη το Μαδέρι, τον Αργύρη το μυστρί, τον Ασβέστη, τον Ανέστη και τους άλλους, σε μία περιπέτεια που θα αλλάξει την όψη της πόλης.

Όλοι καλά παιδιά κι εργατικά προσπαθούν να βρουν τρόπους να λύσουν το μέγα, τεράστιο πρόβλημά τους, δεν υπάρχει πια δουλειά. Ούτε μια τόση δα μικρή δουλειά. Τα ’χτίσαν όλα, τα λιβάδια, τους αγρούς ακόμη και τους γκρεμούς, έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Το σκέφτονται από δω το σκέφτονται από ’κει και τελικά ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση. Η λύση που θα βρουν θ’ αλλάξει τη ζωή τους και την όψη του κόσμου.

Ο Δημήτρης Μπασλάμ γράφει μια ιστορία για τα παιδιά, με τον συνήθη ευφάνταστο και ρυθμικό του τρόπο, για τα σύγχρονα προβλήματα και τις διεξόδους από αυτά που πάντα υπάρχουν όταν οι άνθρωποι σκέφτονται δημιουργικά και δουλεύουν ομαδικά.
Ο Κώστας Μαρκόπουλος εικονογραφεί την ιστορία της θυμωμένης μπετονιέρας και της παρέας της ζωγραφίζοντας, κόβοντας και κολλώντας. Ο Επόμενος Σταθμός τα βάζει όλα μαζί σ’ ένα τετράγωνο όμορφο βιβλίο και ταρατατζούμ στα χέρια σας.

12747932_1705670719674421_2477014521925629217_o

Booktalks
Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο
Τ 210 9802520 

Leave a Reply