“ΤΙ ΧΑΡΑ, ΑΛΦΟΝΣ” | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Tι χαρά, Άλφονς!Πάσχετε από κατάθλιψη διότι τέλειωσαν οι γιορτές; Τα παιδιά σας γκρινιάζουν που ξεστολίσατε; Μήπως δεν έχετε τολμήσει ακόμα να ξεστολίσετε; Βαριέστε τη ρουτίνα στην οποία επιστρέψατε; Δεν έχετε καμία όρεξη για δουλειά και σχολείο; Αν ισχύουν τα παραπάνω, σας προτείνουμε να διαβάσετε, μικροί και μεγάλοι, το βιβλίο της Gunilla Bergström “Tι χαρά, Άλφονς!”, μια… μεταχριστουγεννιάτικη ιστορία που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την μελαγχολία του τέλους των εορτών.

f43beb8acf243535ae86cf8ac8107d9dd61779b7b34d852e0c6d1892cd882e27_large

«Γιατί δεν μπορούμε να περνάμε καλά πάντα;» λέει ο Άλφονς. «Θα ήθελα να μπορούμε να προσπερνάμε τις βαρετές μέρες και να ζούμε μόνο τις μέρες που συμβαίνει κάτι ωραίο». Τα Χριστούγεννα πέρασαν και ο Άλφονς είναι απαρηγόρητος. Μαζί με τον μπαμπά μελαγχολούν για τις χαρούμενες μέρες που έφυγαν. Η γιαγιά όμως δεν συμμερίζεται τον πόνο τους… Και καταφέρνει να τους πείσει ότι και η μη γιορτινή καθημερινότητα έχει τη χάρη της και ότι τα βαρετά πράγματα υπάρχουν για να καταλαβαίνουμε τα διασκεδαστικά που θα ακολουθήσουν.

Το βιβλίο «Τι χαρά, Άλφονς!», το έκτο της περίφημης σουηδικής σειράς της Gunilla Bergström με πρωταγωνιστή τον Άλφονς, που έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια χιλιάδες μικρούς αναγνώστες σε περισσότερες από 32 χώρες, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης, σε μετάφραση της Άννας Παπαφίγκου.

Print

Leave a Reply