ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Η μεγάλη νίκη της ΖωήςΟι Εκδόσεις ΣΑΪΤΗ μας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Η μεγάλη Νίκη της Ζωής» σε κείμενο και εικονογράφηση της Ελένης Τσαλδίρη, στην αίθουσα της ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Μέλος του Δ.Σ.του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.
  • Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εκπαιδευτικός.
  • Μαρία Κούκνη, ΜΑ ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος, ειδική εικαστική θεραπεύτρια και μέλος της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας της Φιλεκπαιδευτικής Εται­ρείας.

Ελάτε να θαυμάσουμε τις εικαστικές δημιουργίες του Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου, να ανακαλύψουμε τα μυστικά και τις εκπλήξεις της Ζαχαροχώρας, να γευτούμε τις λιχουδιές της και να διασκεδάσουμε με τη νεράιδα Νυστάχνη!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως, ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα αλλάξει μια για πάντα την καθημερινότητά της. Ή μήπως όχι; Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό της μικρής Ζωής; Η μεγάλη νίκη της Ζωής είναι ένα παραμύθι-ύμνος στα παιδιά που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μιας ανίατης ασθένειας. Είναι μια ιστορία που με ποιητικό τρόπο προβάλλει τη δύναμη της παιδικής ψυχής, την αφέλεια, την αθωότητα, την πίστη, την αγάπη ακόμη και την υπομονή μπροστά σε δύσκολες συνθήκες.Μ’ αυτά τα όπλα, τα παιδιά που νοσούν, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα σε όλους μας, πως η ζωή κερδίζεται μέσα από τον αδιάκοπο αγώνα και την αστείρευτη ΕΛΠΙΔΑ. Ένα μήνυμα που ταξιδεύει άλλοτε σαν ψίθυρος και άλλοτε σαν δυνατός κρότος σε όλους όσοι παλεύουν με το τέρας που λέγεται καρκίνος.

eeb62fa4-dbe7-4a59-a6ab-5f1904fba5ff

Leave a Reply