Κεντρική παρουσίαση του βιβλίου «’Εχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!»

Έχω Δικαίωμα; Έχω Δικαίωμα!Οι εκδόσεις Μικρή Σελήνη, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η Άτρακτος σάς προσκαλούν το Σάββατο 1η Απριλίου στο αμφιθέατρο της Ατράκτου για την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου «Έχω Δικαίωμα; Έχω Δικαίωμα!», του συγγραφέα Πάνου Χριστοδούλου και της εικονογράφου Στέλλας Στεργίου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν τα μέλη της δημιουργικής ομάδας του βιβλίου: Πάνος Χριστοδούλου- συγγραφέας, Στέλλα Στεργίου – εικονογράφος, Κούλα Πανάγου- συντονίστρια project, Στέλλα Δημητρακοπούλου- art director, Δρ. Λίνα Λαχανιώτη- επιστημονική επιμέλεια και Μαριάννα Ψύχαλου- εκδότρια και creative director.
Στο 2ο μέρος θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγήτριες την Καθηγήτρια παιδικής λογοτεχνίας ΕΚΠΑ κ. Αγγελική Γιαννικοπούλου, τη Συνήγορο του Παιδιού κ. Θεώνη Κουφονικολάκου και την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Διέυθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, κ. Καλλιόπη Κύρδη. Τη συζήτηση θα διευθύνει η δημοσιογράφος Ζωή Κοσκινίδου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Έχω δικαίωμα; Να είμαι όπως θέλω εγώ; Να έχω ταυτότητα; Να εκφράζομαι ελεύθερα; Να είμαι μέλος μιας οικογένειας; Να έχω σπίτι; Να πηγαίνω σχολείο, αλλά και στον γιατρό; Είναι το παιχνίδι δικαίωμα; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνει το νέο βιβλίο για τα δικαιώματα του παιδιού που αποτελεί μια συνεργασία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και της Μικρής Σελήνης! Tο πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο γνώσης για παιδιά που βασίζεται στα άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού! Διαρθρωμένο σε επιμέρους κεφάλαια που εξηγούν κάθε άρθρο ξεχωριστά και με την πληροφορία να δίνεται τόσο μέσα από το κείμενο όσο και μέσα από την εικόνα, το βιβλίο αυτό φτιάχτηκε με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά σχετικά με τα δικαιώματά τους, να τα βοηθήσει να τα αντιληφθούν αλλά και να τους πει πού και πώς μπορούν να τα διεκδικήσουν.

Leave a Reply