ΕΝΑΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Ένας αρκούδος μια φοράΤο Μουσείο Μπενάκη και οι εκδόσεις Πατάκη μάς προσκαλούν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, στις 18:00 στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γερουλάνου σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή Ένας αρκούδος μια φορά στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο. (Ώρα προσέλευσης: 17:45).

O αρκούδος περιπλανιέται στην πόλη ψάχνοντας το σπίτι του. Στη διαδρομή του συναντά έναν ναύτη, έξι πάπιες, μία αλεπού, μία σκαντζοχοιρίνα, έναν θεατρικό θίασο, έναν σκύλο. Όλοι θέλουν να τον βοηθήσουν. Άραγε θα τα καταφέρει;

enas-arkoydos-mia-fora-9789601680224-1000-1291338

Το Ένας αρκούδος μια φορά είναι ένα τρυφερό, εξαιρετικά εικονογραφημένο παραμύθι που αντλεί την έμπνευσή του από τις συλλογές του νέου Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών και ζωντανεύει με ευρηματικό τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη. Στις σελίδες του βιβλίου οι φωτογραφίες των παιχνιδιών δένουν αρμονικά με την εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή που κεντάει με χρυσή κλωστή δισέλιδες εικόνες δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Ένα παραμύθι γεμάτο συναίσθημα για παιδιά και όσους ενήλικες νιώθουν παιδιά.

Οι δημιουργοί του βιβλίου μαζί με τα εγγόνια της δωρήτριας των παιχνιδιών διαβάζουν και ένα μαγικό παιχνίδι ξεκινά μέσα στο μουσείο.

enas_arkoudos_mia_fora_ekdhlvsh

HASHTAG: #enasarkoudosmiafora

Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών

Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, 175 61 Παλαιό Φάληρο

No Responses

Leave a Reply