ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Δε θέλω να πάω σχολείοΟι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους από 6 ετών σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο των Σιλβέν Ζαουί και Ανελόρ Παρό Οδός των φίλων-Δε θέλω να πάω σχολείο, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

– Αύριο ανοίγουν τα σχολεία;
– Λυπηθείτε με, μη μου μιλάτε γι’ αυτό! Ευτυχώς, έρχονται οι φίλοι μου, θα ετοιμάσουμε ένα σούπερ κολατσιό με λιχουδιές…

Όταν πλησιάζει η μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, ο Σαμ δεν είναι καθόλου ορεξάτος. Αντιθέτως. Μοιάζει αφηρημένος  και φοβισμένος. Δε θέλει να πάει σχολείο.  Οι φίλοι του θα δοκιμάσουν να τον μεταπείσουν με έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο. Θα καταφέρουν άραγε να τον βοηθήσουν, ώστε να διώξει τους φόβους που γεννά μια τέτοια αρχή; Και με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να δείξουν στον Σαμ ότι το σχολείο μπορεί να είναι δημιουργικό και ευχάριστο;

Αν μια τέτοια αρχή μάς γεμίζει φόβους, είναι σημαντικό να συζητάμε για αυτούς με τους αγαπημένους μας. Θα ανακαλύψουμεμαζί τους ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο δύσκολα τελικά ή μάλλον μπορεί να είναι απολαυστικά και να έχουν πλάκα!

Την εκδήλωση συντονίζει η ηθοποιός και εμψυχώτρια Ειρήνη Κουμπαρούλη.

Πού: Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Δηλώσεις συμμετοχής: polychoros@metaixmio.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Οδός των φίλων. Δε θέλω να πάω σχολείο”: Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις. Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!

Leave a Reply