“ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ, ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ” ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ

978-618-03-2172-2_2 (1)Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους από 6 ετών σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Αντιόπης Φραντζή Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδο, το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στη 1 το μεσημέρι, στον παιδικό ΙΑΝΟ.

Ο Αχιλλέας είναι ένα παιδί της γενιάς του, όπως λέει η γιαγιά του. Κάθε καλοκαίρι αφήνει την πόλη και βρίσκει τη «Συντροφιά της Φυσικής Περιπέτειας», όπως ονομάζει την καλοκαιρινή του παρέα. Εκεί μαθαίνει για την κλιματική αλλαγή και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του κυβερνοχώρου, για να ενημερώσει και να οργανώσει σχέδια για δράση ενάντια στον κίνδυνο που απειλεί τον πλανήτη και τη ζωή μας.

Η Αντιόπη Φραντζή θα είναι μαζί μας, για να μας γνωρίσει τον Αχιλλέα και τη δραστήρια παρέα του. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα

Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδο

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδοΟ Αχιλλέας είναι ένα παιδί της γενιάς του: ονειρεύεται τη μέρα που θα είναι μόνος στο σπίτι, μπροστά στον υπολογιστή του, να ανταγωνίζεται στις πίστες με τους διαδικτυακούς του φίλους. Μόνο όταν βρίσκεται στο χωριό για διακοπές αλλάζει συνήθειες: Παρέες, βόλτες, εξερεύνηση, πραγματικές περιπέτειες. Καθόλου δεν του κακοφαίνεται να είναι χωρίς υπολογιστή ή κινητό. Ιδίως τώρα που ανήκει στη «Συντροφιά της Φυσικής Περιπέτειας», όπως ονομάζει την καλοκαιρινή του παρέα. Φέτος, όμως, εκτός από φανταστικές περιπέτειες έρχεται αντιμέτωπος και με πραγματικές ανησυχίες: ο φίλος του ο Κωστής τον ενημερώνει για τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πληθυσμό των εντόμων, και έτσι μια διαφορετική περιπέτεια ξεκινά. Ο Αχιλλέας αρχίζει να ψάχνει το ζήτημα, γίνεται ειδικός στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, μαθαίνει για την Γκρέτα και τις μαθητικές απεργίες της Παρασκευής και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την πραγματική δύναμη του κυβερνοχώρου για να ενημερώσει και να οργανώσει σχέδια για δράση με φίλους, γνωστούς, συμμαθητές και συμμαθήτριες ενάντια στον κίνδυνο που απειλεί τον πλανήτη και τη ζωή μας!

Leave a Reply