ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020-10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ

Μήνας ΕφηβείαςΟ Μήνας Εφηβείας, η μεγάλη πρωτοβουλία που ξεκίνησαν οι Εκδόσεις Πατάκη, ορμώμενοι από τη διαρκή αναζήτησή τους να ακούνε τις φωνές των εφήβων και να συνομιλούν μαζί τους ολοκληρώνει φέτος μια δεκαετή διαδρομή. Στα χρόνια αυτά, οι Εκδόσεις Πατάκη διοργάνωσαν εκατοντάδες δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς, προσπαθώντας πάντα να αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινότητάς τους και να φέρνουν στο προσκήνιο φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν. Κοιτώντας πίσω, μπορούν να απαριθμήσουν χιλιάδες μαθητές και εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και γονείς που συμμετείχαν σε δράσεις του Μήνα Εφηβείας.

Φυσικά, αυτή η προσπάθεια δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των πολυάριθμων εισηγητών από τους χώρους των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, της τεχνολογίας κ.ά, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ειδικά σχεδιασμένες συναντήσεις.

Ο σκοπός των Εκδόσεων Πατάκη ήταν πάντα να δώσουν νέα ερεθίσματα στους εφήβους, να τους κεντρίσουν τη φαντασία, να τους χαρίσουν γνώση και να τους προκαλέσουν το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, την τέχνη, την επιστήμη, την τεχνολογία και άλλους ενδιαφέροντες τομείς. Κυρίως, όμως, προσπάθησαν να τους δώσουν το βήμα ώστε να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

Ο Μήνας Εφηβείας, παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, κατάφερε και πάλι με ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων, να συνεχίσει τη διαδρομή του. Φέτος για πρώτη φορά γίνεται ψηφιακός, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε ελληνόφωνα σχολεία, όπου και αν βρίσκονται. Οι Εκδόσεις Πατάκη ευχαριστούν όλους τους εισηγητές, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που συμμετείχαν στον Μήνα Εφηβείας, αλλά και όλους τους φορείς, ιδρύματα, καλλιτεχνικές ομάδες κ.ά. που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία.

Βρείτε το πρόγραμμα εδώ.
Ο Μήνας Εφηβείας τελεί υπό την αιγίδα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Πληροφορίες: Τμήμα Εκδηλώσεων, τηλ. 210.36.50.024, ekdiloseis@patakis.gr

Leave a Reply