ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΑΓΓΕΛΕ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΕΜΗ ΣΙΝΗ, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ;

Μικρός ΚοπέρνικοςΧάρτινοι ήρωες σε καραντίνα. Τo Τaλκ συναντά εξ αποστάσεως αγαπημένους πρωταγωνιστές βιβλίων και τους δημιουργούς τους και μαθαίνει πώς τα περνάνε και οι μεν και οι δε τις παράξενες ετούτες ημέρες. Καλεσμένοι μας ο Άγγελος Αγγέλου, η Έμη Σίνη και ο Μικρός Κοπέρνικος!

-Άγγελε και Έμη, πώς περνάει ο Μικρός Κοπέρνικος στην καραντίνα;

Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός Κοπέρνικος δεν περνάει και πολύ καλά στην καραντίνα. Του λείπουν πάρα πολύ οι φίλοι του και- πάνω απ’ όλα- οι περιπέτειες που ζουν πάντοτε όταν βρίσκονται παρέα. Όμως προσπαθεί να μιλάει καθημερινά μαζί τους με ταυτόχρονη βιντεο-κλήση κι έτσι ξεχνάει για λίγο το γεγονός ότι δεν μπορεί να τους δει. Αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο πάντως είναι ότι δεν έχει ακούσει νέα από τους τρομερούς Πιλάφηδες. Φυσιολογικά θα πρέπει κι αυτοί να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους αλλά ο μικρός Κοπέρνικος είναι σχεδόν σίγουρος ότι έχουν βρει τρόπο να ξεγελάσουν τους γονείς τους ώστε να σπάσουν την καραντίνα και να ξαναρχίσουν τις σκανταλιές. Και με την Κοπερνικοπαρέα κλεισμένη στο σπίτι, ποιος θα τους σταματήσει;

-Εσείς πώς περνάτε;

Εμείς από την άλλη, αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση με θετικότητα κι αισιοδοξία. Προσπαθούμε να την «δούμε» ως μια ευκαιρία να κάνουμε πράγματα μαζί, να περάσουμε όσο χρόνο θέλουμε παρέα, να γράψουμε, να δημιουργήσουμε, να ζωγραφίσουμε, να διαβάσουμε και να περάσουμε όμορφα στο σπίτι. Ολοκληρώσαμε ήδη το γράψιμο ενός νέου βιβλίου και σχεδιάζουμε τις κινήσεις και τις δράσεις της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ για τη νέα χρονιά που –απ’ ότι φαίνεται– θα είναι πολύ διαφορετική από τη φετινή και αρκετά… απρόβλεπτη. Ταυτόχρονα δημιουργούμε τα αστεία βίντεο του Υάκινθου και της Ορτανσίας για το διαδίκτυο και αυτό, όπως μπορείς να φανταστείς, έχει πολλή δουλειά καθώς τα κάνουμε όλα μόνοι μας, στα σπίτια μας και με ό,τι τεχνολογικό μέσο διαθέτουμε (ουσιαστικά τα κινητά μας τηλέφωνα!) Συνήθως εκμεταλλευόμαστε τα πρωινά, που έχει καλό φως, για τα γυρίσματα, τα απογεύματα, που είναι πιο ήσυχα, μοντάρουμε κι όταν βραδιάσει σκεφτόμαστε πώς θα μεταδώσουμε τις τρέλες που δημιουργούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Άστα να πάνε!

Βρείτε και αγοράστε όλες τις περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου στο ανανεωμένο site των εκδόσεων Παπαδόπουλος εδώ. 

1 (1)

O Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη έχουν γράψει δεκάδες βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, ξεκινώντας την πορεία τους το 2005. Το 2007 κερδίζουν το Α΄ Κρατικό Βραβείο για το θεατρικό τους έργο Ένα ανάποδο ταξίδι. Το 2008 ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr), που αποτελείται από ηθοποιούς, μουσικούς, ερμηνευτές, εικονογράφους, και στόχο έχει τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας. Το 2015 κερδίζουν το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο τους Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει (εικονογράφηση Σοφία Τουλιάτου, εκδ. Παπαδόπουλος) και το 2016 τη διεθνή διάκριση White Raven για το βιβλίο τους Ένα αλφάβητο ταξίδι (εικονογράφηση Κώστας Θεοχάρης, εκδ. Παπαδόπουλος). Παραστάσεις τους έχουν ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και σε άλλα θέατρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της επαρχίας και του εξωτερικού.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία τους: Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει (2014), Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή (2014), Ένα αλφάβητο ταξίδι (2015), Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες (2016) και οι τρεις πρώτοι τίτλοι της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ: Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων (Μάιος 2018) και Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων (Οκτώβριος 2018) και Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα μυστικά (Νοέμβριος 2019). 

Leave a Reply