ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΑΣΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Πώς γεννήθηκε η ξεχωριστή Αρασέλη και πού την οδήγησαν οι μουσικές της;

Η συγγραφέας Ελένη Γκίκα, με αφορμή το βιβλίο της με τίτλο Οι μουσικές της Αρασέλης των εκδόσεων Καλέντη, θα υποδεχθεί τους μικρούς της φίλους το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 11:00, και θα μοιραστεί μαζί τους όλα τα μυστικά της ιστορίας της Αρασέλης, ενός παραμυθιού αλλιώτικου, με πολλή φαντασία και συναισθήματα.

Η εικονογράφηση του παραμυθιού είναι της Σάντρας Ελευθερίου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και άνω και η είσοδος είναι ελεύθερη.

IANOS: Σταδίου 24, Αθήνα

araseli_cover_jpg

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τα πάντα στη ζωή της Αρασέλης ήταν μουσική, το καθετί το έφερνε η μουσική. Το γέλιο, το δάκρυ, ο πόνος, ο φόβος, η αγάπη, η χαρά έρχονταν με νότες. Και από τον ήχο του βιολιού της, που τη συντρόφευε και την ακολουθούσε σαν τη σκιά της, μπορούσε να ξεχωρίζει τους φίλους, τις ημέρες, τους τόπους, τις στιγμές, το χρόνο που περνούσε… Ένα αλληγορικό παραμύθι για τη μαγεία της ζωής και της αναζήτησης, που δικαιώνει τη μοναδικότητα των συναισθημάτων και των ονείρων. Ένα όμορφο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους που μπορούν να ταξιδέψουν με τα φτερά της φαντασίας.

eleni_gika

Η  Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο Αντί, στις Εικόνες και στο Έθνος της Κυριακής από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα ένα βιβλία της, αρκετά ποιητικά αλλά και παιδικά βιβλία. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η γυναίκα της βορινής κουζίνας (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2012), Το Μπολερό δεν ήταν του Ραβέλ, Λίλιθ – Από γράμμα σε γράμμα,  η ποιητική συλλογή Η αρχιτεκτονική της ύπαρξης, καθώς και τα βιβλία για παιδιά Το μυστικό της μαγικής τσαγιέρας και Η ζωγραφιά που ταξιδεύει.

11140349_897145720346079_4835629344988960400_n

Η  Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων.  Το 2008 και το 2009 βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009, το 2010 και το 2012 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Το 2012, εκπροσωπώντας την Κύπρο, αναγράφηκε στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά όπου επίσης έχει διακριθεί.

Leave a Reply