Ο Τικ και η Τέλα στο Διαδίκτυο

Μετά την επιτυχία των βιβλίων του Axel Scheffler Τικ και Τέλα, που ήδη έχουν κατακτήσει τους μικρούς αναγνώστες, οι Εκδόσεις Ίκαρος προχώρησαν στη δημιουργία της ιστοσελίδας www.tikkaitela.gr, μέσα από την οποία οι μικροί φίλοι του Τικ και της Τέλα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να μάθουν πληροφορίες για τον συγγραφέα και τα βιβλία.
ΤΙΚ ΚΑΙ ΤΕΛΑ: ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΤΙΝΙ  Τικ και Τέλα: Η λιμνούλα Τικ και Τέλα: Το τέρας
Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα Παιχνίδια, μπορούν να ψάξουν να βρουν όμοια ζευγάρια καρτών, να ενώσουν τα κομμάτια ενός πάζλ, και να αναζητήσουν τις διαφορές ανάμεσα σε δύο εικόνες βγαλμένες από τα βιβλία. Τα παιχνίδια έχουν όλα επίπεδα δυσκολίας, ώστε να απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, και να διευκολύνουν την εξοικείωση του κάθε επισκέπτη.
Στην ενότητα Σχέδιο και χρώμα τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν ένα από τα σχέδια των αγαπημένων τους ηρώων, να το τυπώσουν και να  το χρωματίσουν. Στις ενότητες Βίντεο και Axel Scheffler, δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον δημιουργό της σειράς, μέσα από μικρά βίντεο που παρουσιάζουν μια συνέντευξή του αλλά και την ανάγνωση δύο βιβλίων του από τον ίδιο. Στην ενότητα Βιβλία παρουσιάζονται όλα τα βιβλία της σειράς που έχουν εκδοθεί και οι κριτικές που έχουν λάβει, καθώς και οι προσεχείς εκδόσεις. Από την ενότητα Νέα, οι μικροί αναγνώστες και οι γονείς τους μπορούν να ενημερώνονται για τα καινούργια βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στη σειρά Τικ και Τέλα, καθώς και για παρουσιάσεις ή σχετικές εκδηλώσεις που θα γίνουν.
Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, γίνονται πλοηγοί τους στην ιστοσελίδα ώστε παίζοντας να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, να διευρύνουν τις αναζητήσεις τους γύρω από τα βιβλία, και τελικά να γυρίσουν πίσω σε αυτά. Καλή διασκέδαση!

Leave a Reply