ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΚΑΝΕΙ… ΦΑΓΟΥΡΑ

605762Η Αυγή Βάγια γράφει το βιβλίο “Στον βυθό κάνει… φαγούρα” {εκδόσεις Διόπτρα, εικονογράφηση Κατερίνα Π. Βάγια}, μια διασκεδαστική ιστορία που ξεδιπλώνει τη μικρογραφία μιας κοινωνίας και πώς αυτή λειτουργεί απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα.

Φαγούρα και χάος

Στον βυθό κάνει… φαγούρα, λοιπόν. Γιατί; Διότι κατά έναν μυστήριο λόγο πολλαπλασιάστηκε η περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι. Τα μπαρμπούνια ξύνονται πάνω σε βράχους, οι σαργοί προσπαθούν να τα βοηθήσουν, αλλά μάταια, η φαγούρα μεταδίδεται από θαλάσσιο πλάσμα σε θαλάσσιο πλάσμα, κολλάνε πλέον και καλαμάρια και γαρίδες, κολλάνε και οι αστακοί, κολλάνε και τα φύκια και η βυθίσια αναμπουμπούλα οδηγεί στο να γεμίσει η θάλασσα με μπουρμπουλήθρες  σαν σαπουνάδα και με κύματα που θολώνουν το νερό.

Με άλλα λόγια, χάος! Τελικά ποιος  θα δώσει τη λύση σε αυτό το απρόσμενο πρόβλημα;
Τα κερδοσκόπα χταπόδια που βλέπουν μια επιχειρηματική ευκαιρία εις βάρος των συγκατοίκων τους στον βυθό που βρίσκονται σε ανάγκη;
Ο αποφασιστικός ιππόκαμπος που αντιλαμβάνεται τι κάνουν τα χταπόδια και ζητά πιο αποφασιστική λύση;
Η συνεσταλμένη και παρεξηγημένη μέδουσα, που έχει μια παράξενη, αλλά αποτελεσματική, ιδέα;

Ή μήπως… όλοι αυτοί μαζί;

thumbnail

Όλοι μαζί, μπορούνε!

Καλά το καταλάβατε! Η λύση δίνεται από τη συνεργασία όλων των κατοίκων του βυθού, που καταλαβαίνουν ότι για να αντιμετωπίσουν αυτό που τους συμβαίνει πρέπει να δράσουν από κοινού, συντονισμένα και αποτελεσματικά, αφηνόντας στο πλάι τις διαφορές τους. Μαζί με αυτούς, και τα παιδιά θα καταλάβουν ότι ακόμα και οι πιο δύσκολες καταστάσεις λύνονται αρκεί οι εμπλεκόμενοι να θέλουν να εργαστούν μαζί, για το κοινό καλό!

Κι όπως λέει η συγγραφέας… αν έπρεπε τώρα να αποφασίσει ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσε, θα ήταν… παρατηρητής βυθού ή ναυαγοσώστρια ψαριών. Έτσι ίσως να είχε καταφέρει να ήταν και εκείνη ηρωίδα αυτής της ιστορίας! Κι εμείς μαζί της! Προς το παρόν, ετοιμαζόμαστε για τις πρώτες βουτιές της σεζόν στην υπέροχη γαλάζια θάλασσά μας, φορώντας τη μάσκα μας, ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ότι η ειρήνη έχει αποκατασταθεί στο θαλάσσιο βασίλειο.

Υ.Γ. Αν εκεί που κολυμπάτε δείτε ένα τεράστιο άγαλμα μέδουσας, φτιαγμένο από αλάτι, μην απορήσετε… Σας προειδοποιήσαμε 🙂

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο Στον βυθό κάνει… φαγούρα εδώ

Leave a Reply