Η ΣΤΕΡΓΙΑ ΚΑΒΒΑΛΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΣΙΛΒΙ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ”

ΣιλβίΗ συγγραφέας Στέργια Κάββαλου μιλάει στο Τaλκ και μας συστήνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τη Σιλβί, την πρωταγωνίστρια του βιβλίου της Τι δε θα γίνω όταν μεγαλώσω, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη. [Δείτε την κριτική μας για το βιβλίο εδώ].

«Η Σιλβί μπορεί να μην ξέρει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, ξέρει όμως ότι δυο βδομάδες για καλοκαιρινές διακοπές είναι αρκετές, ότι φοβάται τις βροντές, ότι λατρεύει το ψάρι και την καρμπονάρα, ότι η δασκάλα που έχει φέτος δεν είναι από τις αγαπημένες της, ότι δεν τρελαίνεται για τις γάτες και ότι στο σχολείο προτιμά για δεύτερη γλώσσα να μάθει γερμανικά και όχι γαλλικά. Έλα όμως που η μαμά της είναι καθηγήτρια γαλλικών και θεωρεί δεδομένο ότι μία είναι η ωραιότερη γλώσσα του κόσμου. Έλα όμως που ο παππούς της είναι παιδίατρος και πολύ θα ήθελε να δει την εγγονή του γιατρό. Να μη μιλήσω για τον δικηγόρο μπαμπά της που αν διαλέξει τα χνάρια του και έτοιμη πελατεία θα έχει και απ’ όλα.

Όλοι φαίνεται να έχουν ονειρευτεί τι θα γίνει η Σιλβί στο μέλλον και χάνουν τι είναι η Σιλβί τώρα. Επειδή όμως η Σιλβί τώρα είναι οκτώ και μπορεί το οκτώ να μην είναι δεκαοκτώ αλλά είναι κάτι, γράφει μια λίστα για το τι δε θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και έτσι φροντίζει να ενημερώσει τους δικούς της και όλα για όσα την απασχολούν. Το βιβλίο μου είναι μια ιστορία για τα προβλήματα και τα άγχη που μπορεί να προκαλέσουν τα λόγια των μεγάλων και ένα κορίτσι που απενοχοποιεί την άρνηση γιορτάζοντας παράλληλα το δικαίωμα στην επιλογή».

Το βιβλίο της Στέργιας Κάββαλου «Τι δε θα γίνω όταν μεγαλώσω» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό αν συνδεθείτε σήμερα, 8 Μαρτίου, στις 17:00, στις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.  Εκεί, η συγγραφέας και η ηρωίδα της, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας & γιορτάζουμε με τα παιδιά, σας περιμένουν να φτιάξετε τη δική σας λίστα με τα όσα δε θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε!

Leave a Reply