ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Πράκτορες του Πλανήτη

Με άκρως απόρρητα μηνύματα και αποστολές, παιχνίδια και δραστηριότητες… Έτσι προσεγγίζουν οι Πράκτορες του Πλανήτη την περιβαλλοντική εκπαίδευση, από την ίδρυσή τους πριν από οκτώ χρόνια, έως και σήμερα. Η Μη-Κερδοσκοπική Οργάνωση έχει βραβευτεί για το έντυπο υλικό της αλλά και την ομώνυμη σειρά βιβλίων της. Μέσα από τις δράσεις της (προγράμματα σε σχολεία, ιδρύματα, βιβλιοπωλεία και-φυσικά- μέσα από τα βιβλία που φέρουν την υπογραφή της αρχιπράκτορα Ελένης Ανδρεάδη), έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 30.000 παιδιά, και έχουν συμβάλει το καθένα με τον τρόπο του στη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος για τον πλανήτη.

Το Παιχνιδαγωγείο προσεγγίζει τη μαθησιακή διαδικασία με παιχνίδι, φαντασία, δημιουργικότητα, συμμετοχή και έρευνα. Για την ακρίβεια είναι ένα Δημοτικό Σχολείο όπου το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, σε όλες τις τάξεις του δημοτικού, υλοποιείται με μέσο και μέθοδο το παιχνίδι! Δεν είναι τυχαίο που οι Πράκτoρες του Πλανήτη συνεργάζονται με το συγκεκριμένο σχολείο αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το μάθημα της Μέλετης Περιβάλλοντος.

Σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, οι μαθητές του Παιχνιδαγωγείου θα αποκτήσουν πρακτορική ταυτότητα και θα αναλάβουν να προστατέψουν τον πλανήτη μέσα από αποστολές όπως «Σώστε το Δάσος» και «Σταματήστε τη Σπατάλη Ενέργειας», ενώ θα πάρουν ως χρήσιμα εργαλεία- όπλα τους για να τα καταφέρουν πολύτιμο έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, όπως το «Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια», αλλά και τη σειρά βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο «Πράκτορες του Πλανήτη».

Τα προγράμματα και το υλικό της οργάνωσης θα προσφέρουν αφορμές για πειράματα, μετρήσεις, χρήση υπολογιστών, ακόμα και μουσικά βιντεοκλίπ, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο συνδέσεις με άλλα πεδία του προγράμματος σπουδών.

Επιπλέον, οι Πράκτορες του Πλανήτη σε συνεργασία με το Παιχνιδαγωγείο θα οργανώσουν τη σχολική χρονιά 2017-18 δωρεάν επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Το Παιχνίδι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Τα εργαστήρια, τα οποία θα είναι δωρεάν, θα φιλοξενηθούν στο δημοτικό σχολείο στο Νέο Ψυχικό και θα ανακοινωθούν στα τέλη του Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση των Πρακτόρων του Πλανήτη μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα τους: www.planetagents.org

Πράκτορες του Πλανήτη

Leave a Reply