ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΛΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΠΙΚΟ ΚΑΙ Η ΛΟΛΑ;

Πίκο και ΛόλαΧάρτινοι ήρωες σε καραντίνα. Τo Τaλκ συναντά εξ αποστάσεως αγαπημένους πρωταγωνιστές βιβλίων και τους δημιουργούς τους και μαθαίνει πώς τα περνάνε και οι μεν και οι δε τις παράξενες ετούτες ημέρες. Καλεσμένοι μας η Λίνα Σωτηροπούλου και οι ήρωές της Πίκο και Λόλα!

-Λίνα, ας ξεκινήσουμε με εσένα! Πώς περνάς στην καραντίνα;

Πρωινό ξύπνημα λοιπόν στις 5:30 και σκέφτομαι: “Δεν πιστεύω να με πιστεύετε; 5:30 είναι ακόμα χτες”

Η δική μου καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει και πολύ. Ξυπνάω όπως παλιά και πάω για δουλειά με την ίδια ακριβώς δυσκολία να ξυπνήσω το πρωί. Οπότε όλες οι αλλαγές του προγράμματός μου είναι τις απογευματινές ώρες που έχει πιο πολλές δουλειές (από αυτές που είναι του σπιτιού, αλλά δεν τις κάνει το σπίτι μόνο του), μαγείρεμα, με έμφαση στις λιχουδιές και στα μεζεδάκια, και φυσικά χωρίς την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνω. Δεν μπορώ να πω ότι απολαμβάνω αυτή την περίοδο και ότι όλα είναι ρόδινα. Υπομονή θέλει από όλους και καλή διάθεση. Προσπαθώ να μη μετράω τις μέρες μέχρι να τελειώσει όλο αυτό, αλλά να απολαμβάνω την κάθε μέρα όσο μπορώ και να αποφεύγω οτιδήποτε μπορεί να με οδηγήσει σε φυλάκιση (φόνο συγγενών Α’ βαθμού και τέτοια…) Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα βέβαια. Φανταστείτε ας πούμε να ήμουν η Λόλα , που είναι σκυλάκι και μπορεί να πάει βόλτα και ο φίλος της ο Πίκο να προτιμάει να βάλει πλυντήριο και να καθαρίσει το σπίτι . Κάπως έτσι πέφτεις με τα μούτρα στις σοκολάτες.

-Αλήθεια, τι κάνουν αυτές οι ψυχές τώρα που #μένουμεσπίτι;

Μμμ… Μήπως να κρυφοκοιτάξουμε τι κάνουν ο Πίκο με τη Λόλα και πώς τα περνάνε; Για να δούμε τι έχει μάθει η ομάδα ερευνών του Χρήστου Χριστόπουλου και της θεατρικής ομάδας «Ανεμόμυλοι». Μέχρι να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω… υπομονή και να προσέχετε τον εαυτό σας .

Leave a Reply