ΝΙΚ ΚΑΙ ΤΕΣΛΑ: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ STEM ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Clipboard02Η σειρά «Νικ και Τέσλα» συνεχίζει την «κληρονομιά» του Κλειδάριθμου στο χώρο της πληροφορικής και των επιστημών στη νέα γενιά. Περιπετειώδεις ιστορίες, δραστηριότητες και πειράματα περιμένουν τα παιδιά της προεφηβικής ηλικίας σε αυτή την καινοτόμο σειρά που έχει αγαπηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες παγκοσμίως. Οι δημιουργοί, ο βραβευμένος δάσκαλος φυσικής «Science Bob» Pflugfelder και ο αναγνωρισμένος συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου Steve Hockensmith, οδηγούν τους πρωταγωνιστές, τα δύο εντεκάχρονα αδέλφια −τον Νικ και την Τέσλα− σε μονοπάτια ρομποτικής, φυσικής κι άλλων επιστημών προκειμένου να λύσουν γρίφους και μυστήρια και να γλιτώσουν από τους κινδύνους. Κάθε βιβλίο περιέχει εικονογραφημένες οδηγίες, ώστε τα παιδιά να φτιάξουν βήμα- βήμα με απλά καθημερινά αντικείμενα απίστευτες ρομποτικές κατασκευές και να πειραματιστούν, γνωρίζοντας τις αρχές των STEM.

Clipboard01

Επικίνδυνο εργαστήριο υψηλής τάσης

86002-800x800

Όταν οι γονείς τους στέλνουν τον Νικ και την Τέσλα να μείνουν μαζί με τον εκκεντρικό θείο Νιουτ, τα δύο αδέρφια ανακαλύπτουν ότι μένουν σε μια γειτονιά γεμάτη μυστικά.
Ένα ερημωμένο σπίτι στο τέλος του δρόμου… Ένα μυστηριώδες κορίτσι στο παράθυρο του επάνω ορόφου… Ένα παράξενο μαύρο αυτοκίνητο που παραφυλάει πίσω από κάθε γωνία… Τι στο καλό συμβαίνει εκεί πέρα; Για να λύσουν τα μυστήρια και να γλιτώσουν από τους κινδύνους, ο Νικ και η Τέσλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν απλά, καθημερινά αντικείμενα για να φτιάξουν από ηλεκτρομαγνήτες έως και εκτοξευτές πυραύλων!

Ειδική θεματική: Φυσική

Αφηνιασμένος Ρομποστρατός

86001-600x600

Μια εβδομάδα μετά τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου, ο Νικ και η Τέσλα προσπαθούν να διασκεδάσουν σε μια πόλη που δεν συμβαίνει τίποτα. Όταν όμως ένα κύμα κλοπών σαρώνει την πόλη τα δίδυμα αδέλφια αποφασίζουν να τσακώσουν τους κακοποιούς. Έχοντας πρόσβαση το υπόγειο εργαστήριο του θείου Νατ αλλά και σε διάφορα, καθημερινά αντικείμενα επινοούν ένα σωρό από έξυπνες κατασκευές. Θα μπορέσουν ο Νικ και η Τέσλα να συλλάβουν τον ένοχο –και να νικήσουν τη στρατιά των ρομπότ του προτού να είναι πολύ αργά; Φτιάξε και εσύ μαζί με τον Νικ και την Τέσλα διαφορετικά «ανδροειδή» από απλά, καθημερινά αντικείμενα.

Ειδική θεματική: Ρομποτική

Γκατζετομάχη μυστικών πρακτόρων

86022-600x600

Ο Νικ και η Τέσλα μετά την περιπέτειά τους με τα ρομπότ, πολύ θα ήθελαν να ξεκουραστούν όμως υποψιάζονται ότι υπάρχει ένας κατάσκοπος στο σπίτι του αγαπημένου (και λιγάκι παλαβού) θείου Νιουτ. Να’ ναι ο καινούργιος ασκούμενος που βοηθά τον θείο τους στο εργαστήριο; Οι οικιακές βοηθοί; Μήπως κάποιος πέραν πάσης υποψίας; Για να αποκαλύψουν τον μυστικό πράκτορα, ο Νικ και η Τέσλα πρέπει να επινοήσουν ένα σωρό εξωπραγματικές κατασκευές –κωδικοτροχούς, σκόνη για αποτυπώματα, κάμερες κατασκοπείας, ανιχνευτές διαρρηκτών… Στο βιβλίο θα βρεις εικονογραφημένες οδηγίες για να μπορέσεις να τα φτιάξεις κι εσύ όλα αυτά!

 Ειδική θεματική: Ρομποτική

Γάντι σούπερ σάιμποργκ

86023-800x800

Στο Μουσείο Επιστήμης του Χαφ Μουν Μπέι επικρατεί πανικός επειδή τα ρομποτικά αντίγραφα των μεγαλύτερων επιστημόνων της Ιστορίας βρίσκονται εκτός ελέγχου! Πασχίζοντας να εντοπίσουν την αιτία, ο Νικ και η Τέσλα προσθέτουν διαρκώς όλο και περισσότερες νέες δυνατότητες στην τελευταία τους δημιουργία: ένα γάντι σάιμποργκ. Ακολούθησε τις εικονογραφημένες οδηγίες για να φτιάξεις το δικό σου γάντι με τέσσερις απίστευτες λειτουργίες: λαμπάκι LED για αποστολή σημάτων, σειρήνα συναγερμού, εγγραφή φωνής, και σύστημα αποκάλυψης κρυφής γραφής με υπεριώδες φως!

 Ειδική θεματική: Ρομποτική

Και ένα πείραμα από τους Νικ και Τέσλα για τους μικρούς μας φίλους!

Pages-from-Νικ-και-Τέσλα---Επικίνδυνο-εργαστήριο-υψηλής-τάσης---208-210-(1)-1

Pages-from-Νικ-και-Τέσλα---Επικίνδυνο-εργαστήριο-υψηλής-τάσης---208-210-(1)-2

Pages-from-Νικ-και-Τέσλα---Επικίνδυνο-εργαστήριο-υψηλής-τάσης---208-210-(1)-3

Leave a Reply