ΛΙΜΟ Ο ΛΕΜΟΝΑΚΗΣ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ| ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

shop exof_lemonakis (1)Ένα νέο, απολαυστικό παραμύθι του αγαπημένου μας συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, με υπέροχες εικόνες της Σάντρας Ελευθερίου, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Λίμο ο Λεμονάκης. Ιστορίες από τα τετράδια της φύσης.

Ξέρεις τι ’ναι να σε νομίζουν όλοι διάσημο, ενώ είσαι ένα απλό και ταπεινό λεμόνι;

Οι Λεμονοστύφτες απειλούν να ξεζουμίσουν ολάκερη τη Λεμονία. Κατακίτρινα απ’ τον φόβο, μικρά και μεγάλα λεμονάκια κλαίνε με στυφά αναφιλητά. Τότε ένα ταλαίπωρο λεμόνι φαίνεται στον ορίζοντα. Είναι ο Λίμο ο Λεμονάκης, το πιο διάσημο λεμόνι όλων των εποχών! Επιτέλους, θα τους σώσει από τη συμφορά!

Κι όμως, τα φουκαριάρικα τα λεμόνια γελιούνται αν νομίζουν πως ο Λίμο ο Λεμονάκης είναι η μόνη τους ελπίδα. Αυτός δεν έχει κάνει όσα λένε…

Τελικά ποιος φταίει; Αυτός που διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις ή αυτός που –γλουπ!– τις καταπίνει αμάσητες;

Κι όταν όλοι θαρρούν πως είσαι μεγάλος και τρανός; Τι κάνεις; Όταν όλοι έχουν πιστέψει πως είσαι ήρωας;

Ε, δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να γίνεις!

Στο τέλος του βιβλίου, οι μικροί αναγνώστες στύβουν το μυαλό τους, γνωρίζουμε πώς πρέπει να ελέγχουν κάθε πληροφορία  και ζωγραφίζουν δικούς τους, αστείους υπερήρωες!

Lemonakis_TV-8

Βαγγέλης Ηλιόπουλος,

Λίμο ο Λεμονάκης. Ιστορίες από τα τετράδια της φύσης

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

iliopoulos-2

Ο συγγραφέας…

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σήμερα, με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους, ζουν μεταξύ Παιανίας Αττικής και Άκολης Αιγιαλείας. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο για παιδιά, «Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι). Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος σύγχρονος ήρωας ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Τα περισσότερα από αυτά κυκλοφορούν μεταφρασμένα σε χώρες όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα.

Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Ενδεικτικά:

2013 Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

2017 Υποψήφιος για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren

2018 Υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο της ΙΒΒΥ H.C. Andersen μετά από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ.

Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες, όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνήματα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και με άρθρα του σε περιοδικά.

Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τον δημιουργό των αγαπημένων σας ηρώων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του: www.vagelisiliopoulos.gr

11140349_897145720346079_4835629344988960400_n

Η εικονογράφος…

Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στην πόλη Λάρνακα της Κύπρου. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς εκδοτικούς οίκους τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Έχει βραβευτεί από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου και έχει λάβει τρεις φορές το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Το 2012 το όνομά της συμπεριλήφθηκε στην Τιμητική Λίστα της ΙΒΒΥ, ενώ το 2016 διορίστηκε μέλος της Κριτικής Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Εικονογράφησης Κύπρου. Ασχολείται επιπλέον με τη συγγραφή, όπου επίσης έχει βραβευτεί, και δίνει διαλέξεις πάνω σε θέματα συγγραφής και εικονογράφησης.

Leave a Reply