ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΡΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

66283235_702379216874208_3715135368031371264_n

Η Μορτίνα (για πιο μικρά παιδιά) και η Σεραφίνα (για πιο μεγάλα), εκτός από την κατάληξη του ονόματός τους, έχουν και άλλα κοινά: Οι περιπέτειές τους έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορούν από τα Ελληνικά Γράμματα, είναι όλες καταπληκτικές, ενώ και οι δυο ηρωίδες είναι δυναμικές, ιδιαίτερες, αξιοδιάβαστες!

Mortina_3_xinos_CVR-FRONT-SMALL-500x500Η «Μορτίνα και ο ξινός ξάδελφος» είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς της Μπάρμπαρα Καντίνι, που έγινε παγκόσμια επιτυχία και μεταφράστηκε σε είκοσι τρεις γλώσσες. Η Μορτίνα και ο καλύτερός της φίλος, ένα αλμπίνο λαγωνικό με το όνομα Μύθος, ζουν μαζί με τη θεία Εκλιπούσα και περνούν υπέροχα παίζοντας με τα φαντάσματα της Ξεπεσμένης Έπαυλης. Μια μέρα όμως συμβαίνει κάτι απροσδόκητο: κάποια παιδιά του χωριού, φίλοι της Μορτίνα, φτάνουν στην έπαυλη έχοντας λάβει μια μυστηριώδη πρόσκληση για ένα επίσημο δείπνο το ίδιο βράδυ στην έπαυλη, ενώ η θεία Εκλιπούσα έχει χαθεί από προσώπου γης. Έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση ο ξινός ξάδελφος Διλβέρτος που ήρθε για επίσκεψη στην έπαυλη εκείνο το πρωί; Και ποιος ο ρόλος της «Αφρόντιστης Περικοκλάδας» που έχει πνίξει το αγαπημένο αίθριο της θείας Εκλιπούσας; Η Μορτίνα πρέπει να λύσει άμεσα το μυστήριο…

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.

SERAFINA_2_CVR-FRONT-SMALL-500x500H «Σεραφίνα και το στριφτό ραβδί» είναι το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Ρόμπερτ Μπίτι, τα βιβλία του οποίου έχουν γίνει παγκόσμια μπεστ σέλερ. Η δωδεκάχρονη ηρωίδα είναι ένα γενναίο και ασυνήθιστο κορίτσι που προσπαθεί να ορίσει τη θέση της στον κόσμο. Πλέον, η Σεραφίνα βγαίνει από τις σκιές και τα σκοτάδια του υπογείου της Έπαυλης. Κάθε νύχτα συναντά τη μητέρα της στο δάσος και μαθαίνει να κυνηγάει. Τώρα όμως αισθάνεται διχασμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους. Ώσπου μια σκοτεινή, κρύα νύχτα, συναντά μια παράξενη και ανατριχιαστική φιγούρα στο δάσος και δέχεται επίθεση από μια αγέλη άγριων κυνηγόσκυλων. Η Σεραφίνα πιστεύει πως ο άγνωστος δεν είναι μόνος, αλλά έχει στείλει τον συνεργό του μεταμφιεσμένο στο Μπίλτμορ. Κάποιος ή κάτι προκαλεί χάος στην Έπαυλη· και όχι μόνο: όλα τα πλάσματα στην οροσειρά Μπλου Ριτζ διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο. Η Σεραφίνα ξέρει ότι πρέπει να νικήσει το κακό. Αλλά για να τα καταφέρει, πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα της και να συναντήσει επιτέλους το πεπρωμένο της. Η δύναμη της φιλίας και της αφοσίωσης, η αξία της διαφορετικότητας, η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση και τα ζώα αναδεικνύονται μέσα από τις σελίδες αυτού του υπέροχου βιβλίου, που διαδραματίζεται σε ένα από τα πλέον ιστορικά αρχοντικά της Αμερικής, στην εντυπωσιακή έπαυλη Μπίλτμορ.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.

Leave a Reply