ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ|Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ

“Η καλτεή μαμά”, μου είπε η Βασιλική, η κόρη μου, ένα πρωί που πίναμε εγώ τον καφέ μου και εκείνη το γάλα της. 

Εδώ και κάποιες μέρες έχει τρυπώσει στο σπίτι μας ένας μικρός εξωγήινος και η μικρούλα μου θέλει τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα να αναφερόμαστε στα καμώματα του! Ο μικρός εξωγήινος έχει μια εργασία για το σχολείο, ζωγραφίσει την καλύτερη μαμά σε όλο τον πλανήτη. Οι μαμάδες πολλές, εκείνος όμως θέλει να ζωγραφίσει την καλύτερη.

Το βιβλίο της Ιωάννας Μπαμπέτα-Μπακιρτζή Η καλύτερη μαμά, με εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, έχει γίνει απαραίτητο αξεσουάρ της Βασιλικής.Το διαβάζει με τη θεία της, με τον παππού, με τη γιαγιά, με τον μπαμπά, με την μαμά. Το διαβάζει στα κουκλάκια της. Και κάθε στιγμή που με κοιτά λάμπουν τα ματάκια της γιατί έχει πιάσει το νόημα, εγώ για εκείνη είμαι η καλύτερη μαμά.

Τα παιδάκια αλλά και οι γονείς που θα διαβάσουν αυτό το εξαιρετικό βιβλίο θα διαπιστώσουν και θα ξανακάνουν μια σημαντική συνειδητοποίηση, μαμάδες υπάρχουν πολλές αλλά κάθε μια είναι μοναδική! 

Και αφού θα το διαβάσετε πολλές φορές με τα μικρά σας, παίξτε μαζί τους διαπιστώνοντας πως και παιδάκια υπάρχουν πολλά, και μπαμπάδες και γιαγιάδες, παππούδες, θείες, θείοι, ξαδέλφια… παιχνίδια κ.λπ κ.λπ, αλλά όλα και το κάθε ένα ξεχωριστά  είναι μοναδικά σε όλο τον πλανήτη για κάθε έναν απο μας! 

13548832_987857474655006_1433885686_o

Καλή σας ανάγνωση!

Η Σουζάνα Παπαφάγου είναι κλινική ψυχολόγος, ομαδική- οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Θα τη βρείτε στο http://kaleidoskopiopsychis.blogspot.gr/ 

Leave a Reply