ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ|ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΛΟ

Τώρα είναι η σειρά μου, είπε η Bασιλική γεμάτη σοκολάτες απο το παγωτό που μοιραζόμαστε. Αυτή η φράση, “η σειρά μου τώρα”, είναι το νέο της απόκτημα μαζί με το “είμαι καλό παιδί”.

Αυτές τις μέρες διαβάσαμε αμέτρητες φορές το βιβλίο της Τζεν Πόρτερ “Είμαι παιδί καλό” (Εκδ. Μεταίχμιο, Εικονογράφος: Κέιτι Σόντερς, Μετάφραση: Θεόδωρος Τσώλης ) έχει όμορφες εικόνες και μια φράση σε κάθε σελίδα, είναι απλό αλλά όχι απλοϊκό και βοηθά την μικρή μου να καταλάβει το νόημα των φράσεων βλέποντας τις εικόνες.

0011941_195

Τα απογεύματα το “διαβάζει” και στο σκυλάκι μας μόνη της, αφού πια έχει μάθει απ έξω το κείμενο. Τώρα, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ανάγνωση του “Είμαι παιδί γενναίο” και θα ακολουθήσουν και άλλα απο τη σειρά αυτών των υπέροχων βιβλίων.

46a9ed72-7fe4-4ec6-afb2-5c0a049e518b_2

Συμφωνώ απόλυτα, μέσα απο το πρίσμα των γνώσεων μου, της μάνας και του επιστήμονα, πως αυτή η σειρά ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες με έναν ήπιο και ευχάριστο τρόπο. Τα βοηθάει να χειριστούν τα συναισθήματά τους και τη συμπεριφορά τους και να αναλογιστούν τα συναισθήματα των γύρω τους. Αλλά να μην ξεχνάτε αγαπητοί μου γονείς, τα βιβλία είναι θησαυροί για τα μικρά μας, αλλά εμείς κρατάμε το κλειδί. Κυρίως σε πολύ μικρές ηλικίες οφείλουμε να είμαστε εκεί, να τους τα διαβάζουμε, να τους τα εξηγούμε και να τα βοηθούμε με το λεξιλόγιο, δείχνοντας τους τις αντίστοιχες εικόνες.

Καλή ανάγνωση!

Η Σουζάνα Παπαφάγου είναι κλινική ψυχολόγος, ομαδική- οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Θα τη βρείτε στο http://kaleidoskopiopsychis.blogspot.gr/ 

Leave a Reply