TO LIBRARY4ALL ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ

29571211_1048138725324879_4045819818471975463_nΤο Library4all είναι μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρονται προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων.

Library4all

Από το 2013 μέχρι σήμερα το Library4all έχει προσφέρει 56.400 βιβλία σε 1.352 βιβλιοθήκες σχολείων στην Ελλάδα, αλλά και σε ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό. Έχει επίσης  δώσει περισσότερα από 40.000 βιβλία σε κοινωνικούς φορείς σε όλη τη χώρα, ενώ με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης διαθέτει βιβλία σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε σχολεία με προσφυγόπουλα.  

31230597_1062885467183538_6044589307119796224_o

Μιλούν για το Library4all

Σπυριδούλα Βασιλοπούλου- Προϊσταμένη του 2/θ Νηπιαγωγείο Σάμης Κεφαλονιάς

Το  Library4all είναι μία οργάνωση που έχει στόχο να εμπλουτίσει τις σχολικές βιβλιοθήκες με «θησαυρούς». Για το δικό μας Νηπιαγωγείο όμως είναι κάτι παραπάνω: μια καλή νεράιδα, η Ελένη Γερουλάνου, μαζί με πολύτιμους συνεργάτες! Μια νεράιδα που ζει σ’ ένα κάστρο γεμάτο παραμύθια! Παραμύθια με δράκους, μάγισσες, πειρατές και ξωτικά! Μια νεράιδα που προσφέρει παραμύθια στα σχολεία για να μπορεί ν’ ανθίσει των παιδιών ο νους κι η φαντασία. Ένα πρωινό κατέφθασε στο Νηπιαγωγείο μας ένα κουτί με πολύτιμους θησαυρούς για τη βιβλιοθήκη μας. Ρουφήξαμε σταγόνα – σταγόνα το νέκταρ τους και όσα διαβάσαμε ξεδιπλώθηκαν ολοζώντανα μπροστά μας. Ε, ναι λοιπόν, υπάρχουν νεράιδες. Νεράιδες με ήθος, ευγένεια ψυχής και διάθεση για προσφορά κι αυτές οι νεράιδες αξίζουν το πιο ακριβό μετάλλιο του κόσμου, αυτό της καρδιάς μας, φτιαγμένο απ΄ τα χεράκια μας με περίσσια αγάπη!

Κωστής Παπαζήσης-ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε.

Η συνεργασία μας με το Library4all και την Ελένη Γερουλάνου ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και το δυσκολότερο κομμάτι της είναι να εξηγήσουμε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι ο καλύτερός μας πελάτης. Οι επαγγελματίες της πραγματικής αγοράς έχουμε σπάνια την ευκαιρία με την καθημερινή μας δραστηριότητα να είμαστε μέρος τόσο σημαντικών προσπαθειών και το Library4all είναι ακριβώς μία τέτοια περίπτωση. Είναι λοιπόν από τους λίγους πελάτες που μας πληρώνουν με περηφάνεια, συγκίνηση και απέραντη χαρά, καθώς μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε την προσπάθειά τους λίγο πιο εύκολη, ώστε να αφιερώσουν όλη τους τη δημιουργική τους ενέργεια στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει. Μαζί με τους συνεργάτες μου ευχόμαστε κάθε μέρα που περνάει οι λίστες με τους παραλήπτες των βιβλίων να πυκνώνουν, τα κουτιά να γίνονται όλο και πιο πολλά και οι προορισμοί όλο και πιο μακρινοί. Πραγματικά ευχαριστούμε.

Μαρίζα Ντεκάστρο-Συγγραφέας και κριτικός βιβλίων για παιδιά

Γιατί ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ υποστηρίζει το Library4all. Δεν είναι φιλικοί δεσμοί που οδήγησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ να προσφέρει συστηματικά βιβλία στο Library4all, ούτε μια γενική άποψη ότι τα βιβλία πρέπει να φτάνουν στους δυσκολεμένους αποδέκτες τους. Επιπλέον, η προσφορά βιβλίων εκ μέρους μας δεν γίνεται αποκλειστικά στο πλαίσιο ανάλογων δράσεων κοινωνικής ευθύνης. Είναι γιατί το Library4all απέδειξε με τη δράση του την ουσιαστική σημασία των ανιδιοτελών εθελοντικών πρωτοβουλιών, οι οποίες, όταν έχουν σαφείς στόχους και οργάνωση, υπερπηδούν τεχνικά εμπόδια, συσπειρώνουν και δημιουργούν γύρω τους ένα ευρύ κύκλωμα ατόμων και φορέων πρόθυμων να δουλέψουν για έναν κοινό σκοπό. Μας τιμά να στεκόμαστε δίπλα του!

Μαρίνα Ουρανία Σπυρίδωνος- Εθελόντρια του Library4all

Ξεκίνησα την εργασία με το Library4all ως εθελόντρια το 2014. Με ενέπνευσε η ιδέα της ομάδας του Library4all να συλλέγει καινούργια ή σχεδόν καινούργια βιβλία για τον εμπλουτισμό βιβλιοθηκών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας. Το αντικείμενο της εργασίας μου είναι να καταχωρώ τα αιτήματα των σχολείων που μας στέλνονται με email και στη συνέχεια να ενημερώνω τα σχολεία ότι η αίτησή τους θα ικανοποιηθεί. Τα τηλέφωνα που κάνω για να ανακοινώνω τα καλά νέα στους δασκάλους αποτελούν για μένα μία μεγάλη πηγή χαράς και ικανοποίησης, ότι κατάφερα να συνεισφέρω στη δημιουργία ακόμη μίας παιδικής βιβλιοθήκης.

Κώστας Χριστοφορίδης- Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιμβρίων

Η ελληνική παιδεία υπήρξε από τα τέλη του 19ου αιώνα μία διαχρονική αξία στη συνείδηση των Ιμβρίων και συνέβαλε πολύπλευρα στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ιμβριακής ταυτότητας. Δυστυχώς, τα επτά σχολεία μας με τους 693 μαθητές έκλεισαν το 1964, λόγω του περιβόητου «Προγράμματος Διάλυσης». Σήμερα, ύστερα από πολυετείς αγώνες επιστρέφουμε και ξαναχτίζουμε την ελπίδα. Έτσι, μετά από 51 χρόνια, φτάσαμε να έχουμε από νηπιαγωγείο μέχρι και λύκειο με 38 μαθητές. Σε αυτή την κρίσιμη για εμάς στιγμή ήρθε το Library4all να προστεθεί στους φίλους της Ίμβρου, με τη δωρεά βιβλίων. Ευχαριστούμε θερμά την Ελένη Γερουλάνου για την πολύτιμη προσφορά. Γιατί οι φίλοι, στα δύσκολα φαίνονται…

Caritas Hellas

Η σπορά έγινε τους μήνες του χειμώνα και άνθισε την άνοιξη για να δώσει χρώματα και αρώματα στο Κοινωνικό Κέντρο της Caritas Hellas στην Αθήνα. Αυτό που γνωρίσαμε από το Library4all είναι η αγάπη για τα βιβλία μέσα σε μια καρδιά προσφοράς. H σημαντική προσφορά ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων δημιούργησε μια παιδική βιβλιοθήκη στον 1ο όροφο της οδού Ταρέλλα. Οι μαθητές, παιδιά προσφύγων, ήρθαν από μακριά να αγκαλιάσουν και να γνωρίσουν το βιβλίο, αλλάζοντας τις μνήμες του πολέμου με εικόνες ελπίδας και μόρφωσης. Όταν η προσφορά γίνεται με αγάπη, χτίζεις έναν ολόκληρο πολιτισμό. Ζωές παιδιών αλλάζουν πορεία από δράσεις γενναιοδωρίας σαν αυτές του Library4all.

27867257_1024522371019848_6051793613557986639_n

No Responses

Leave a Reply