ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων Κεντρική Βιβλιοθήκη & Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου συμμετέχουν στην πανελλήνια εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, που διοργανώνουν το Future Library και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Φέτος θα ξεδιπλωθούν χάρτες, ζωγραφιές και παιχνίδια και τα παιδιά θα κληθούν να γνωρίσουν Αντίθετους Κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τα σημεία όπου αυτοί συναντιούνται.
«Το σωστό» και «το λάθος», «το χοντρό» και «το αδύνατο», έννοιες αντίθετες, που μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο και τη ζωή και μας μυούν στη διαλεκτική. «Μια μέρα με φως και σκοτάδι», «Η μέρα του άγριου και του ήμερου», «Η μέρα της αρχής και του τέλους», «Η μέρα του κρύου και του ζεστού», και πολλές άλλες, θα δώσουν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις, θα ενθαρρύνουν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τους χώρους της βιβλιοθήκης και –φυσικά – με τα ίδια τα βιβλία και την Ανάγνωση.
Η 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία με τίτλο Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο! καλωσορίζει τα παιδιά και τους νέους στο γεμάτο αντιθέσεις κόσμο των βιβλιοθηκών! Έναν κόσμο πλημμυρισμένο από ιστορίες, ανθρώπους, φύση, μουσική, επιστήμες, τέχνες, χάρτες, μαγειρική, χρώματα, έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα. Τον κόσμο μας! Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και θα πραγματοποιούνται στους χώρους των βιβλιοθηκών.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν με προεγγραφή, η οποία γίνεται στις Βιβλιοθήκες.
Για τα προγράμματα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής εδώ

Πρόγραμμα Κεντρικής Βιβλιοθήκης
Πρόγραμμα Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης
Πληροφορίες στο τηλ. 210-88.10.884
email: publibrath@yahoo.gr
 
Βιβλιοθήκη Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου
Πανόρμου 59
Τηλ. Επικ. 210-69.83.905-6
email: biblio12@otenet.gr 

Leave a Reply