Η ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ

Σημασία έχει ποιος φέρνει στον κόσμο ένα παιδί ή ποιος το μεγαλώνει; Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που θα κάνει ένας γονιός για το παιδί του; Πώς οι δεσμοί με την οικογένεια επηρεάζουν τη ζωή μας;  Σε όλα αυτά τα ερωτήματα έρχεται να απαντήσει ο πιο απρόβλεπτος ήρωας στην ιστορία της λογοτεχνίας, μια κότα. «Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει», της Κορεάτισσας Sun-mi Hwang,  που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα, είναι ένα παγκόσμιο best seller που μιλάει για την ελευθερία, τη γενναιότητα, την αφοσίωση, την ανάγκη για αγάπη και πάνω από όλα την οικογένεια.
Η Μπουμπουκίτσα είναι μια κότα κλεισμένη σε κοτέτσι, με μοναδική αποστολή να κάνει αυγά τα οποία κάθε πρωί ο αγρότης τα εξαφανίζει. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κότες, η Μπουμπουκίτσα έχει υπαρξιακά προβλήματα και ένα μεγάλο όνειρο: να την αφήσουν να κλωσήσει ένα αυγό της ώστε να αποκτήσει το δικό της κοτοπουλάκι. Μαζεύοντας το κουράγιο της δραπετεύει και βρίσκει τον πρώτο πραγματικό φίλο στο πρόσωπο μιας πάπιας, όμως η ζωή μακριά απ’ το κοτέτσι κρύβει χίλιους κινδύνους. Η τροφή δεν είναι δεδομένη και στο κοντινό δάσος παραμονεύει μια ύπουλη νυφίτσα που συνεχώς διψάει για νέο αίμα. Μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι ενηλικίωσης, η Μπουμπουκίτσα μαθαίνει ότι το μεγαλύτερο τίμημα για ένα όνειρο το πληρώνεις όταν αποφασίζεις να το κυνηγήσεις, αλλά και για αυτό έχει μεγαλύτερη αξία η εκπλήρωσή του.
Όλη η ομορφιά του κόσμου κλείνεται μέσα σε τούτο εδώ το μυθιστόρημα, αυτό το λογοτεχνικό κόσμημα, που ξεχειλίζει από περιπέτειες, από όνειρα που βγαίνουν αληθινά κι από μια λαχτάρα που πηγάζει από την αγάπη. Μια αλληγορία για τη ζωή, γραμμένη με μαεστρία… στο πνεύμα βιβλίων που έχουν γίνει κλασικά. Μια ιστορία που ξεχειλίζει από αγνότητα και θα μιλήσει στην καρδιά όλων των αναγνωστών. «Η Κότα που Ονειρευόταν να Πετάξει» δεν είναι απλά ένα από τα καλύτερα βιβλία που θα έχετε την τύχη να διαβάσετε, αλλά είναι μια συγκλονιστική, συγκινητική ιστορία που θα σας γεμίσει με έμπνευση για να αναζητήσετε το χαμένο νόημα της ζωής σας.

KOTA

Η συγγραφέας: H Hwang Sun-mi γεννήθηκε το 1963 στη Νότια Κορέα. Διδάσκει Λογοτεχνία στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Σεούλ και η συγγραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1995 με την απροσδόκητη επιτυχία μιας νουβέλας στην οποία πρωταγωνιστούσε μια κότα. Έκτοτε έχει εκδώσει τριάντα βιβλία σε διάφορα είδη, ενώ Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει είναι το διαχρονικότερο best seller στην πατρίδα της που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο. Τα έργα της Hwang πραγματεύονται τη σύνδεση μεταξύ των παραδόσεων και του σύγχρονου τρόπου ζωής, την οικολογία και την αναζήτηση της απόλυτης ελευθερίας. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα κερδίζοντας όλα τα σημαντικά κορεατικά λογοτεχνικά βραβεία τόσο για τα παιδικά της βιβλία όσο και για τα μυθιστορήματα ενηλίκων.

Leave a Reply