ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέριστον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Πώς νιώθει η πρωτότοκη όταν ξαφνικά γίνεται η μεγάλη αδελφή; 
Και τι μπορεί να σκέφτεται η «μικρή αδερφή»; 
Πώς αντιμετωπίζει η μία την άλλη; 
Μια σχέση δύσκολη ή μήπως όχι;

Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου έχει να διηγηθεί στα παιδιά μία ιστορία με άπειρες παραλλαγές: δύο αδερφές, όπου η μεγάλη ζηλεύει τη μικρή. Μπορεί ο θαυμασμός της μικρής να γίνει το αντίδοτο στη ζήλια της μεγάλης; Είναι η μεγάλη αδερφική αγάπη πιο δυνατή από τις μικρές κακίες; Ελάτε να διαπιστώσετε πως σίγουρα ναι!

Για παιδιά από 7 ετών.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

0005935_195

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ένα βιβλίο που μας κερδίζει με τη ζωντανή εκφραστική διπλή του αφήγηση, με την οικονομία λόγου, με τα λιτά του μέσα, με τις καίριες και εντυπωσιακά αποφασιστικές κινήσεις του. Είναι μια ιστορία γνωστή: δυο αδερφές, όπου η μεγάλη ζηλεύει τη μικρή. Αλλά η συγγραφέας πρωτοτυπεί: δένει διαδοχικά τη ζήλεια της μεγάλης με… τον θαυμασμό της μικρής! Η οποία όλες τις μικρές κακίες της αδερφής της τις εισπράττει σαν να είναι τρανές αποδείξεις αγάπης. Το βιβλίο δεν είναι απλή λίστα στιγμών, έχει εξέλιξη και κορύφωση-λύση σ’ αυτή την έντονη και τεταμένη σχέση διαρκείας, που οι περισσότεροι (μικροί και μεγάλοι) την ξέρουμε από πρώτο χέρι.  

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 2.500 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική ικανότητά του.

Leave a Reply