CAMPING ΡΟΒΙΕΣ. ΜΥΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

κάμπινγκ ΡοβιέςΤο Κάμπινγκ Ροβιές, στην πανέμορφη Βόρεια Εύβοια, επί σειρά ετών αποτελεί ιδανικό προορισμό και επιλογή τόσο για πολλές ελληνικές οικογένειες όσο και για ταξιδιώτες και επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Ιδιαίτερα φέτος, μια παράξενη καλοκαιρινή σεζόν, το κάμπινγκ προσφέρει σε γονείς και παιδιά ό,τι αναζητούν: Ομορφιά, χαλάρωση και ασφάλεια. Το Τaλκ μίλησε με τον ιδιοκτήτη κ. Θάνο Δερματάκη, που μας ξεναγεί στον παράδεισό του.

Καλησπέρα! Καταρχάς πείτε μας λίγα λόγια το κάμπινγκ σας. Πόσα χρόνια λειτουργεί, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και ποια τα δυνατά σημεία του. 

Το κάμπινγκ λειτουργεί από το 1987 και έχει μια σειρά από “δυνατά σημεία”: Η τοποθεσία του, ακριβώς στο κύμα και «κάτω» από το Βουνό Τελέθριο. Η διαρρύθμισή του με μεγάλες θέσεις και μακρόστενο με 500 μέτρα επιφάνεια στη θάλασσα. Η βλάστηση που έχει με τεράστια δέντρα για σκιά και πολλά θαμνοειδή (πικροδάφνες, βιβούρνα, δάφνες, θυμάρια, λεβάντες, δεντρολίβανα και πάνω από 60 είδη φυτών). Η τέλεια καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους (ντουζιέρες και WC) με 3 καθαρίστριες να επιβλέπουν ανά μισή ώρα. Η ασφάλεια για όλους τους κατασκηνωτές του αφού δεν περνάει να μπει κανείς από τη μοναδική πύλη του χωρίς να ξέρουμε ποιος είναι.

Θέλω τώρα να ρωτήσω ποια είναι τα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής που θα ακολουθήσετε, ώστε οι εγκαταστάσεις σας να παρέχουν ασφάλεια στους εκδρομείς. Τι θα αλλάξει φέτος; 

Μη νομίζετε πως θα αλλάξει κάτι ιδιαίτερα, γιατί, ανεξάρτητα από τον κορονοϊό, κάθε χρόνο περνάει μια καθαρίστρια και απολυμαίνει – καθαρίζει τους χώρους ανά μισή ώρα. Απλώς φέτος θα απολυμαίνουμε και με ένα εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ συστατικό για να μη χρησιμοποιούμε χλωρίνη συνεχώς.

11880618_401443723398127_7867498609124237225_nΓιατί θα προτείνατε το camping σας ως οικογενειακό προορισμό; Πώς μπορεί να περάσει την ημέρα της μια οικογένεια στον χώρο σας; Πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μικρών παιδιών; Υπάρχουν δραστηριότητες ειδικά για αυτά; 

Έχουμε έναν τομέα του κάμπινγκ που βάζουμε μόνο οικογένειες με παιδάκια μικρά. Ουσιαστικά, εκεί δημιουργείται μια «γειτονιά» όπου όλα τα παιδιά παίζουν στον εσωτερικό δρόμο και οι γονείς τα παρακολουθούν χαλαρώνοντας στη σκηνή τους. Αυτόν τον τομέα τον κρατάμε με ελάχιστα αυτοκίνητα για να μην υπάρχει κίνηση και οι πιθανότητες κάποιου ατυχήματος είναι μηδενικές.  Επίσης, έχουμε μια κοπέλα που απασχολεί τα παιδιά μεσημέρι (όσα δεν κοιμούνται) και απόγευμα. Κάνουν παιχνίδια, δραστηριότητες (ζωγραφική, θεατρικό κλπ). Το βραδάκι γύρω στις 9:00 κάθε μέρα κάνουμε προβολές.

Μια οικογένεια ξεκινάει το πρωί με παιχνίδι, μετά βουτιές (η θάλασσα είναι στα 2 μέτρα χωρίς κάτι ενδιάμεσα), συνεχίζει με μεσημεριανό φαγητό, ξανά παιχνίδι, βουτιές και το βραδάκι «καλοκαιρινό σινεμά».  Η ασφάλεια όχι μόνο των παιδιών αλλά όλων των κατασκηνωτών εξασφαλίζεται με τους συνεχείς ελέγχους που κάνουμε μέσα στο κάμπινγκ και με το γεγονός ότι από τη μοναδική πύλη του κάμπινγκ δεν περνάει κανείς χωρίς να δώσει στοιχεία στη ρεσεψιόν. Εξ ου και οι γονείς που έρχονται χρόνια, όπως γράφουν σε κριτικές τους, νιώθουν τεράστια ασφάλεια για τα παιδιά τους. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι.

Νομίζω ότι φέτος, πολλοί κατασκηνωτές θα θέλουν, εκτός από το να χαλαρώσουν, και να εκδράμουν. Τι μπορούν να δουν κοντά στο camping και ποιες άλλες εκδρομές προτείνετε στη Βόρεια Εύβοια; 

Η Βόρεια Εύβοια έχει πολλά αξιοθέατα, παραλίες, καταρράκτες, ποτάμια, μοναστήρια, παραθαλάσσια μέρη κ.λπ. Το βασικό είναι ότι όλα βρίσκονται σε μια ακτίνα 20-30 λεπτών από το κάμπινγκ. Οπότε οι εκδρομές μπορεί να είναι είτε ολοήμερες είτε 3-4 ώρες.

Καλοκαίρι=θάλασσα=μπάνια. Πώς είναι η παραλία και η θάλασσά σας; 

Οι παραλίες στη Βόρεια Εύβοια είναι ως εξής: Από την πλευρά του Αιγαίου που έχει κύμα όλο το χρόνο είναι με ψιλή άμμο, ενώ οι εσωτερικές (Βόρειος Ευβοϊκός) έχουν βότσαλο ή ψιλό βοτσαλάκι. Το βασικό είναι ότι ακόμα και τον Αύγουστο με τα μελτέμια εμείς είμαστε απάνεμα με θάλασσα λάδι. 90 ημέρες να κάτσει κάποιος θα κάνει 90 μπάνια. Βέβαια, αυτό είναι και θέμα γούστων, άλλος προτιμάει παραλία στιλ Λούτσας και άλλος καθαρή θάλασσα, με ψάρια, χταπόδια, αχινούς και γενικά ζωή.

Υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να συμπληρώσετε; 

Είναι πολύ βασικό ότι στο κάμπινγκ Ροβιές έρχονται συνειδητοποιημένοι κατασκηνωτές και υπάρχουν κανονισμοί (ώρες κοινής ησυχίας κ.λπ.) που τηρούνται. Εγώ προσωπικά κάνω ελέγχους και αν κάποιος δε σέβεται τους κανονισμούς τού ζητάω να αποχωρήσει από το κάμπινγκ. Έτσι όλοι σέβονται τους υπόλοιπους και δεν επικρατεί ο «πανικός» που υπάρχει σε άλλα τουριστικά καταλύματα.

12042838_413387495537083_2517597122214098186_n

Οι κρατήσεις για τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2020 έχουν ξεκινήσει και θα γίνονται έως 10 Ιουλίου. Μετά τις 10 Ιουλίου, το Κάμπινγκ Ροβιές θα δέχεται κατασκηνωτές ανάλογα με τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει.

?Η πολιτική των κρατήσεων βρίσκεται εδώ ?? www.bit.ly/2BSk7wO

Το Κάμπινγκ Ροβιές ετοιμάζεται να ανοίξει για τον πολύ κόσμο στις 26 Ιουνίου. Μέχρι τότε δέχεται περιορισμένο αριθμό κατασκηνωτών. 

Camping Rovies

Leave a Reply