ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

μετά τις διακοπέςΚάνατε τις βουτιές σας, τραβήξατε τις selfies σας, ήπιατε τα mojito σας στα μπαράκια του νησιού και αφού βάλατε τα παιδιά για ύπνο, καθίσατε μέχρι τα ξημερώματα στο μπαλκόνι του δωματίου και απολαύσατε την ανατολή του ηλίου. Βουνό ή θάλασσα δεν είχε καμία σημασία, σημασία είχε ότι ήσαστε εκεί, αραχτοί, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πολλές έννοιες… Έρχεται όμως η στιγμή της επιστροφής, που θα βάλετε το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού σας, κάτι το οποίο δεν σας ευχαριστεί και πολύ. Όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να σας πάρει από κάτω. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, να εγκαταλείψετε όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις, τις μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης… Θα είναι εδώ, να σας συνοδεύουν για πολύ καιρό μετά τις διακοπές…

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, με το καλοκαίρι να διαρκεί συνήθως μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, μη μείνετε μόνο με όσα περάσατε στις διακοπές σας, αλλά συνεχίστε να περνάτε όμορφα με τον σύντροφο και τα παιδιά σας για αρκετές ακόμα εβδομάδες, όσο το πρόγραμμα σας παραμένει χαλαρό (δηλαδή μάλλον μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία…). με όμορφες βραδινές εξορμήσεις εντός των τειχών της πόλης ή με μικρές εκδρομές.

μετά τις διακοπές

Πάντως, ό,τι και να λέμε, όταν η καλοκαιρινή άδεια φτάνει στο τέλος της, μόνο στη σκέψη της επιστροφής στο γραφείο σας πιάνει μελαγχολία. Ακόμη και αν λατρεύετε τη δουλειά σας, τώρα είναι εξαιρετικά πιθανό να… μην τη λατρεύετε και τόσο, ειδικά αν οι διακοπές σας ήταν σούπερ! Το μεγάλο πρόβλημα είναι μάλλον η μετάβαση στην καθημερινότητα, χωρίς να χαλαστείτε και να αποδιοργανωθείτε. Επειδή είμαστε ομοιοπαθούντες και το ψάξαμε, σας έχουμε ετοιμάσει μερικές συμβουλές για μετά τις διακοπές που θα κάνουν την επιστροφή σας και τη μετάβαση σας στους ρυθμούς της πόλης πιο ομαλή. Μην πανικοβάλλεστε! Με λίγη οργάνωση και πολλή θετική σκέψη η επάνοδός σας θα είναι πολύ πιο ανώδυνη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

  • Επιστρέψτε είτε στο μέσο της εβδομάδας, μια απλή καθημερινή ημέρα, είτε νωρίς το Σάββατο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το μποτιλιάρισμα στις εισόδους της πόλης και κατ’ επέκταση χαμένο χρόνο, αλλά και κακή διάθεση. Επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και έτσι δεν θα προβληματιστείτε καθόλου για ό,τι και αν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε, από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι τρόφιμα. Σε κάθε περίπτωση, επιστρέψτε τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από την ημέρα που τελειώνει η άδεια σας. Έτσι θα προσαρμοστείτε καλύτερα και δεν θα ξυπνήσετε το ένα πρωί στο νησί ή το χωριό και το άλλο με ξυπνητήρι για το γραφείο!
  • Ξεφορτώστε αμέσως, μην περιμένετε…! Ξέρω, μόλις το διαβάσατε κουραστήκατε, σκεφτείτε όμως πως αν δεν ξεφορτώσετε άμεσα όλες τις αποσκευές σας θα… πηγαινοέρχονται βόλτα μαζί σας για αρκετές ημέρες ακόμα. Όπως και να έχει, ξεφορτώνοντας άμεσα, δεν έχετε μόνο ελεύθερο το αυτοκίνητο για την επόμενη εξόρμηση, έχετε ξενοιάσει από κάτι που πρέπει να γίνει, που θα το είχατε συνέχεια στο μυαλό σας και που θα σας χάλαγε τη διάθεση.
  • Μην περιμένετε να μαζέψετε ένα βουνό από ρούχα. Γεμίστε τον κάδο του πλυντηρίου και ξεκινήστε το πλύσιμο. Σε λίγες ώρες θα απολαμβάνετε κι εσείς και τα παιδιά σας φρεσκοπλυμένα, μοσχοβολιστά ρούχα, που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και δεν θα ψάχνετε τι θα φορέσετε.
  • Έχετε επιστρέψει, χαλαρωμένοι ή κουρασμένοι, σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχετε κουράγιο να βγείτε στην αγορά για ψώνια, ούτε καν για τα απολύτως απαραίτητα. Τα eshop είναι «φίλοι» σας, οπότε δεν χρειάζεται να χαλάσετε χρόνο περιμένοντας στην ουρά του ταμείου ή ψάχνοντας για χώρο στάθμευσης. Από την οθόνη του desktop, του laptop, του tablet ή ακόμα και του smartphone σας έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε τα ψώνια της εβδομάδας, ακόμα και ρούχα ή παπούτσια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

  • Ενημερώστε τους συναδέλφους ή τους πελάτες σας ότι γυρίζετε στο γραφείο. Επειδή οι περισσότεροι θυμούνται την ημέρα που φύγατε αλλά όχι την ημέρα που θα επιστρέψετε, καλό θα ήταν να τους το υπενθυμίσετε, μήπως σας προειδοποιήσουν εγκαίρως για επικείμενο meeting.
  • Είμαστε σίγουροι ότι το inbox σας θα είναι έτοιμο να εκραγεί από τον όγκο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, γεμάτο με εκκρεμότητες που θα έπρεπε να είχαν λυθεί «χθες» αλλά και spam-mails, τα οποία απλά δυσκολεύουν τη διαδικασία εκκαθάρισης. Οπλιστείτε με υπομονή και ξεκινάτε να σβήνετε. Θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε και το “Out Of Office” μήνυμα…
  • Προσπαθήστε να θυμηθείτε ποια projects/εργασίες είχατε αφήσει σε εκκρεμότητα πριν φύγετε. Επικοινωνήστε με κάποιον συνάδελφο και, αφού ανταλλάξετε τους απαραίτητους χαιρετισμούς, ρωτήστε διακριτικά σε τι στάδιο βρίσκονται. Μπορεί είτε να έχετε γλιτώσει κανένα «μπαλάκι»… ή να έχετε φορτωθεί ένα άλλο!
  • Η αλήθεια είναι ότι σιγά σιγά θα πρέπει να επιστρέψετε στο πρόγραμμα σας. Την τελευταία ημέρα της άδειας σας, ξυπνήστε νωρίς το πρωί, γυμναστείτε, κάντε δουλειές στο σπίτι ή πηγαίνετε μία βόλτα, αλλά για κανένα λόγο μην αράξετε στον καναπέ. Το σώμα σας πρέπει να κουραστεί, ώστε το βράδυ να κοιμηθείτε ευκολότερα. Πιείτε μπόλικα υγρά και φάτε κάτι ελαφρύ, για να μην βαρύνετε τον οργανισμό σας και για να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.
  • Αν δεν είστε πολύ κουρασμένοι από το ταξίδι της επιστροφής, πηγαίνετε στο γραφείο νωρίτερα. Έτσι, θα έχετε λίγο χρόνο να δουλέψετε με ησυχία πριν έρθουν οι συνάδελφοί σας. Ξεκινήστε από τα εύκολα. Το μυαλό σας θα ταξιδεύει ακόμα στις παραλίες, αλλά το «καμπανάκι» από το πρώτο email θα σας επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Όπως και να έχει δεν χρειάζεται να σας παίρνει από κάτω! Στην Ελλάδα ζούμε, ο καιρός είναι καλός ακόμα και το φθινόπωρο και θα μπορείτε να απολαμβάνετε τη θάλασσα και τον ήλιο για πολύ καιρό ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε αρκετές εβδομάδες, ακόμα και αν βρίσκεστε στην πόλη, για να απολαύσετε εξόδους με φίλους σε κοντινές παραλίες, παιχνίδι με τα παιδιά στη φύση, βραδιές με μουσική και θέα τη θάλασσα, αλλά και πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που ετοιμάζονται στην πόλη αυτή την εποχή.

Leave a Reply