ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΙΟ

μαγιόΤο πιο πολυφορεμένο αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι το μαγιό. Για να διατηρήσει, όμως, το χρώμα, την ελαστικότητα και την ποιότητά του και να παραμείνει ασφαλές και για την υγιεινή μας, θα πρέπει να πλένεται σωστά και να μην μπαίνει στο πλυντήριο.

Πολλές φορές αφήνουμε το μαγιό αρκετές ώρες με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας πάνω του, χωρίς να σκεφτούμε ότι έτσι σταδιακά το καταστρέφουμε. Ας δούμε, λοιπόν, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθούμε για το πλύσιμό του. Αφού επιστρέψουμε από την παραλία ή την πισίνα, πρέπει να το βάλουμε για περίπου 30 λεπτά μέσα σε κρύο νερό βρύσης. Έτσι, απομακρύνουμε το αλάτι και το χλώριο, αλλά και τα υπολείμματα αντηλιακού και άμμου.

Ανά 3-4 φορές που το χρησιμοποιούμε, καλό είναι να βάζουμε μια μικρή ποσότητα ήπιου υγρού απορρυπαντικού, να γυρνάμε το μαγιό από την ανάποδη και το να τρίβουμε καλά. Για επίμονους λεκέδες, χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα απευθείας επάνω τους, ενώ μπορούμε επίσης να καθαρίσουμε το μαγιό με αποσταγμένο λευκό ξύδι διαλυμένο σε ζεστό νερό (1 ξύδι προς 3 νερό) πριν από το πλύσιμο.

Για να μην ξεχειλώσει, αποφεύγουμε να το στύβουμε και να το κρεμάμε για να στεγνώσει. Προτιμάμε μία επίπεδη επιφάνεια και ιδανικά αφήνουμε το μαγιό να στεγνώσει στη σκιά και όχι στον ήλιο, για να μη χάσει το χρώμα και την ελαστικότητά του.

Στο τέλος της σεζόν, μπορούμε να κάνουμε ένα πλύσιμο στο πλυντήριο σε πρόγραμμα για ευαίσθητα και με το μαγιό μέσα σε ειδικό προστατευτικό διχτάκι.

Leave a Reply