ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

recipe_main_akis-petretzikis-zele-fraoulas_3

Έχετε φτιάξει ποτέ σας φρουτένια ζελεδάκια; Σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή για τα πιο εύκολα και πεντανόστιμα ζελεδάκια φράουλας!

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 650 γρ. νερό
  • 40 γρ. γλυκόζη
  • 1 στικ βανίλιας με τους σπόρους
  • 60 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για την αρωματική ζάχαρη

  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
  • ξύσμα από 2 λάιμ για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε τις φράουλες με 40 γρ. ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και κατευθείαν σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και το χρώμα τους.
  • Σουρώνουμε το μείγμα σε μία βαθιά κατσαρόλα (θα πρέπει να έχουμε περίπου 850 γρ.).
  • Προσθέτουμε τη γλυκόζη, τους σπόρους της βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 116°C (μετράμε με το ειδικό θερμόμετρο) για 15-20 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, βουτάμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για 3-5 λεπτά.
  • Τις στεγνώνουμε, τις προσθέτουμε στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μία τετράγωνη φόρμα των 22 εκ. όπου έχουμε στρώσει σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί από 6 ώρες μέχρι και όλη νύχτα.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το μείγμα για πασπάλισμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αναποδογυρίζουμε σε μία επιφάνεια κοπής στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα και αφαιρούμε και τη μεμβράνη.
  • Κόβουμε σε κυβάκια 4×4 εκ., τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης και το ξύσμα για λάιμ και σερβίρουμε.

Extra tip: Τα ζελεδάκια μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι 3 μέρες.

Πηγή