ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΤΟ… ΤΗΓΑΝΙ

μπισκότοΜπισκότο στο τηγάνι! Για ένα μπισκότο λίγο… διαφορετικό, αλλά ιδιαίτερα νόστιμο, θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες):

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • αυγό
  • βανίλιες σε σκόνη
  • 250 γρ. σταγόνες σοκολάτας

και ένα τηγάνι μαντεμένιο ή ταψί στρογγυλό 24 εκ

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι.
  2. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το μείγμα του αλευριού και αφήνουμε να χτυπηθεί για 2-3 λεπτά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή σε ένα ταψί και το πιέζουμε να πάει παντού και να είναι ομοιόμορφα απλωμένο.
  6. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και το αφήνουμε το μπισκότο στο τηγάνι να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Πηγή

Leave a Reply