Μπισκότο στο τηγάνι! Για ένα μπισκότο λίγο… διαφορετικό, αλλά ιδιαίτερα νόστιμο, θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες):
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- 250 γρ. σταγόνες σοκολάτας
και ένα τηγάνι μαντεμένιο ή ταψί στρογγυλό 24 εκ
Εκτέλεση:
-
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι.
-
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
-
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.
-
Προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το μείγμα του αλευριού και αφήνουμε να χτυπηθεί για 2-3 λεπτά.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή σε ένα ταψί και το πιέζουμε να πάει παντού και να είναι ομοιόμορφα απλωμένο.
-
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και το αφήνουμε το μπισκότο στο τηγάνι να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.