ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Δεν υπάρχει παιδάκι και γονιός που να μην αγαπάει μια νόστιμη τραγανή πίτα! Ειδικά όταν είναι πολύ εύκολη και εξαιρετικά θρεπτική, τότε γίνεται εύκολα μια απο τις αγαπημένες μας συνταγές! Τραχανόπιτα λοιπόν, εύκολα και ελληνικά!

Υλικά:

  • 1 κούπα Τραχανάς γλυκός
  • 3 κούπες βιολογικό αλεύρι
  • 250 γρ τυρί φέτα
  • ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι σόδα
  • ¼ κουταλάκι κανέλα
  • Φυσικό αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό διαλύουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον τραχανά και το λάδι. Βράζουμε μέχρι να φύγουνε τα περισσότερα υγρά και να έχει υφή χυλού.
  2. Κατεβάζουμε τον τραχανά από την φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τον τραχανά, το πιπέρι, την κανέλα και ανακατεύουμε.
  3. Στην συνέχεια διαλύουμε την σόδα με τον χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και το ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την τραχανόπιτά μας είναι: 

τραχανάς

αλεύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

Καλώς ήρθατε στη Φάρμα της Άβας! Εδώ μπορείτε να βρείτε αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αποκτήσετε σε τιμές παραγωγού! Η Φάρμα της Άβας είναι ένα online marketplace που φιλοξενεί παραγωγούς Ελληνικών προϊόντων, όπου ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό μαγαζί. Οι παραγωγοί πωλούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Έλληνα Καταναλωτή σε τιμή που οι ίδιοι καθορίζουν, χωρίς μεσάζοντες.  Επιλέγεις, πληρώνεις, παραλαμβάνεις εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές!  Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα παραγωγό να εμπορεύεται ο ίδιος τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο από όποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται.

logo-gr

Leave a Reply