ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΒΡΩΜΗΣ

TARTA SOKOLATAS (4)

Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου μας προτείνουν μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας από ζύμη βρώμης, που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Θα χρειαστούμε:

Σκεύη/συσκευές: μπολ, ταρτιέρα (διαμέτρου 26 εκ.), κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Μερίδες: 8-10
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά για τη ζύμη:

Υλικά για τη γέμιση:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 ml γάλα
  • 280 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

TARTA SOKOLATAS (1)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι βρώμης, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κρύο βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας, σχηματίζοντας μαλακή, τριφτή ζύμη.

2) Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, την τρυπάμε με πιρούνι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

3) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα για 13-15 λεπτά έως ότου ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C.

4) Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει χωρίς όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε λείο σοκολατένιο μείγμα.

5) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

6) Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.

7) Ρίχνουμε ομοιόμορφα το σοκολατένιο μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η γέμιση.

8) Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πρίν σερβίρουμε.

logo-myloi-ag-georgiou-slogan-1

Leave a Reply