#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

σπιτικές ψαροκροκέτεςΚάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει ψαροκροκέτες:

Υλικά

  • 500 γρ. ψάρι χωρίς κόκαλα, φρέσκο ή κατεψυγμένο (εμείς βάλαμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, αφού το ξεπαγώσαμε και το στεγνώσαμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • 100 γρ. αλεύρι στο οποίο ανακατεύουμε αλάτι
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 200 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • λίγο κουρκουμάς (προαιρετικά)
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση: Κόβουμε το ψάρι σε αρκετά χοντρέ λωρίδες (σαν τις ψαροκροκέτες εμπορίου). Βάζουμε 3 πιάτα στη σειρά. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο άλλο τα χτυπημένα αυγά και στο άλλο τα ψίχουλα (τα οποία αν θέλουμε ανακατεύουμε με κουρκουμά). Στο τέλος τοποθετούμε ένα τέταρτο άδειο πιάτο. Περνάμε τις ψαροκροκέτες από το αλεύρι, τις τινάζουμε, μετά τις βουτάμε στο αυγό και μετά τις ρολάρουμε στα ψίχουλα. Αφού τις ετοιμάσουμε, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και μετά τις σερβίρουμε.

(μπορούμε, αντί να τις τηγανίσουμε να τις ψήσουμε για 12 λεπτά (ενδιάμεσα τις γυρίζουμε) στους 200 βαθμούς στον φούρνο.

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

Leave a Reply