#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ;

σκύλοΗ εκπαιδεύτρια σκύλων κ. Εριέττα Καραμπέτσου μας δίνει οδηγίες για το πώς αντιμετωπίζουμε τον σκύλο μας τις ημέρες της καραντίνας.

Τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότεροι από εμάς #ΜένουμεΣπίτι. Ως εκ τούτου περνάμε πολλές ώρες με τους αγαπημένους μας τετράποδους. Αυτό σημαίνει πως η καθημερινή ρουτίνα των σκύλων μας αλλάζει. Ας δούμε επιγραμματικά μερικά σημεία που θα πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας:

 Μένοντας πολύ περισσότερο κατ’ οίκον έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε όμορφες στιγμές με τον αγαπημένο μας σκύλο. Ας εκμεταλλευτούμε αυτές τις ημέρες ώστε να παίξουμε λίγο περισσότερο μαζί του, να τον παρατηρήσουμε, να κάνουμε ασκήσεις!

 Να θυμόμαστε πως όταν λείπουμε στη δουλειά μας οι σκύλοι μας τις περισσότερες ώρες κοιμούνται. Οπότε με την παραμονή μας στο σπίτι, αυτό αλλάζει. Θα πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχουν στιγμές ησυχίας για τον αγαπημένο μας ώστε να ξεκουράζεται. Οι σκύλοι μας κοιμούνται περισσότερες ώρες απ ότι εμείς οι άνθρωποι.

 Αν είναι εφικτό, αφήνω τον σκύλο μου μόνο του για λίγο μέσα στην ημέρα, ώστε να μην “σοκαριστεί” όταν θα χρειαστεί να επιστρέψουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας, που σημαίνει πολλές ώρες απουσίας μας από το σπίτι. Ιδανικά μιλήστε με τον εκπαιδευτή σας, ώστε να σας συμβουλεύσει αντίστοιχα.

 Το ότι είστε στο σπίτι δεν σημαίνει πως όλη μέρα ταΐζετε τον σκύλο σας επειδή σας κοιτάει στα μάτια!!!!

 Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να του κάνετε επανάληψη στην βασική του εκπαίδευση ή να του μάθετε κάποιο καινούργιο κόλπο!

Ευχαριστούμε την κ. Εριέττα Καραμπέτσου, VSA Certified Dog Trainer, MISAP, επαγγελματία εκπαιδεύτρια σκύλων, σύμβουλο ψυχολογίας, συμπεριφοράς και ευζωίας του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου, Dogbite Safety Educator, Doggone Safe, συγγραφέα του βιβλίου “Η Τέχνη του να επικοινωνώ με τον σκύλο μου” – Εκδόσεις Φυλάτος 2017

Leave a Reply