#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

σοκολατένια τάρτα με φράουλεςΚάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει σοκολατένια τάρτα με φράουλες.

Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ με λεπίδες, ταρτιέρα 22 εκ. , μπεν μαρί

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 6-8

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά για την ζύμη

  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο σε κυβάκια
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες σε σκόνη ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μέλι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης

Sokolatenia Tarta me Fraoules (12)Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μίξερ με λεπίδες και χτυπάμε.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν άμμος.
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Ανοίγουμε την ζύμη με ένα πλάστη στο μέγεθος της ταρτιέρας μας και την στρώνουμε καλά με τα χέρια. Τρυπάμε με ένα πηγούνι και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  5. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάρος (ρύζι ή ρεβίθια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά. Βγάζουμε το βάρος και την λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
  6. Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει.
  7. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Γεμίζουμε την βάση της τάρτας με την γέμιση της σοκολάτας και μεταφέρουμε με προσοχή στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσει καλά.

Σερβίρουμε τη σοκολατένια τάρτα με φράουλες και σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.

MyloiAgGeorgiou-logo_NewSlogan-NewFont_4c-outl-01-300x182

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr

Leave a Reply