Κάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα το μενού έχει σοκολατένια τάρτα με φράουλες.
Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ με λεπίδες, ταρτιέρα 22 εκ. , μπεν μαρί
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Υλικά για την ζύμη
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κακάο
- 100 γρ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 110 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο σε κυβάκια
- 2 κρόκους αυγών
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες σε σκόνη ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μέλι
Υλικά για το σερβίρισμα
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες
- 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- Ξεκινάμε με την ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μίξερ με λεπίδες και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν άμμος.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε την ζύμη με ένα πλάστη στο μέγεθος της ταρτιέρας μας και την στρώνουμε καλά με τα χέρια. Τρυπάμε με ένα πηγούνι και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάρος (ρύζι ή ρεβίθια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά. Βγάζουμε το βάρος και την λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
- Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Γεμίζουμε την βάση της τάρτας με την γέμιση της σοκολάτας και μεταφέρουμε με προσοχή στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσει καλά.
Σερβίρουμε τη σοκολατένια τάρτα με φράουλες και σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.
Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr