#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

λουκουμάδεςΚάθε μέρα, προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας, τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Για σήμερα, το μενού έχει λουκουμάδες.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • χυμός ενός λεμονιού
  • χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • χλιαρό νερό (όσο πάρει για τη ζύμη)
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: Φτιάχνουμε τη ζύμη μια ώρα πριν θελήσουμε να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες μας. Λιώνουμε μέσα σε μια λεκάνη τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε τον χυμό από λεμόνι, τον χυμό από πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και όσο χλιαρό νερό πάρει για να φτιάξουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Διατηρούμε τον χυλό σκεπασμένο με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει διπλάσιος σε όγκο. Γεμίζουμε με σπορέλαιο μια κατσαρόλα μέχρι λίγο κάτω από τη μέση της και αφήνουμε το λάδι να κάψει. Πιάνουμε τον χυλό με τη αριστερή χούφτα μας και, χρησιμοποιώντας με το δεξί χέρι (εκτός αν είμαστε αριστερόχειρες που το κάνουμε ανάποδα) ένα κουταλάκι που βουτάμε σε κρύο νερό για να μην κολλάει, κόβουμε κομματάκια που τα ρίχνουμε στο λάδι. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τους λουκουμάδες που ροδίζουν και τους αφήνουμε για λίγη ώρα σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα!

Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr 

Leave a Reply