ΡΟΛΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ρολάκια με φρούτα και σοκολάτα

Επειδή κανείς δε μπορεί να στερηθεί τη σοκολάτα τις μέρες της νηστείας, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα νόστιμο σοκολατένιο, αλλά και φρουτένιο γλυκό.

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 5-6 μπανάνες
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. κοφτή, κανέλα σκόνη
  • 2 κ.σ. κονιάκ, ή μαύρο ρούμι
  • 300 γρ. κουβερτούρα 35% κακάο (1 1/2 πλάκα των 200 γρμ.)
  • ελαιόλαδο
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις σοκολάτες κομματάκια (θέλουμε 60 κομματάκια).
  • Καθαρίζουμε, και χαράζουμε τις μπανάνες στη μέση. Κατόπιν τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο στη μέση. Αφαιρούμε τον πυρήνα και το περνάμε στο χοντρό του τρίφτη.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα, και ανακατεύουμε απαλά.
  • Διπλώνουμε το φύλλο κρούστας προς τη μέση, τόσο, όσο για να τετραγωνιστεί.
  • Τοποθετούμε 2 κουταλιές περίπου, (υπολογίζουμε μισή μπανάνα), από το μείγμα μας, διαγώνια σχεδόν στην άκρη της μίας γωνίας.
  • Προσθέτουμε από πάνω 5 κομματάκια σοκολάτας, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Πιάνουμε τη μία γωνία και αρχίζουμε να τυλίγουμε, μέχρι να φτάσουμε στη μέση. Εκεί διπλώνουμε τις άκρες, προς τα μέσα, (φάκελο) για να μην φεύγει η γέμιση. Συνεχίζουμε το τύλιγμα, και βάζουμε λίγο νερό στην άκρη του «φακέλου» ώστε να κολλήσει το spring roll και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
  • Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει 2 εκ. λάδι στους 180 βαθμούς θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Γυρνάμε στη μέση του τηγανίσματος αν χρειαστεί και από την άλλη μεριά
  • Αφαιρούμε τα ρολάκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια.
  • Βάζουμε σε πιατάκια 2-3 ρολλά, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας επάνω με λίγη άχνη ζάχαρη, και σιρόπι σοκολάτας, ή αν θέλουμε με σιρόπι καραμέλας.

Πηγή