Επειδή κανείς δε μπορεί να στερηθεί τη σοκολάτα τις μέρες της νηστείας, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα νόστιμο σοκολατένιο, αλλά και φρουτένιο γλυκό.
Υλικά
- 12 φύλλα κρούστας
- 5-6 μπανάνες
- 1 μεγάλο μήλο
- 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. κοφτή, κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ. κονιάκ, ή μαύρο ρούμι
- 300 γρ. κουβερτούρα 35% κακάο (1 1/2 πλάκα των 200 γρμ.)
- ελαιόλαδο
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις σοκολάτες κομματάκια (θέλουμε 60 κομματάκια).
- Καθαρίζουμε, και χαράζουμε τις μπανάνες στη μέση. Κατόπιν τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο στη μέση. Αφαιρούμε τον πυρήνα και το περνάμε στο χοντρό του τρίφτη.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα, και ανακατεύουμε απαλά.
- Διπλώνουμε το φύλλο κρούστας προς τη μέση, τόσο, όσο για να τετραγωνιστεί.
- Τοποθετούμε 2 κουταλιές περίπου, (υπολογίζουμε μισή μπανάνα), από το μείγμα μας, διαγώνια σχεδόν στην άκρη της μίας γωνίας.
- Προσθέτουμε από πάνω 5 κομματάκια σοκολάτας, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Πιάνουμε τη μία γωνία και αρχίζουμε να τυλίγουμε, μέχρι να φτάσουμε στη μέση. Εκεί διπλώνουμε τις άκρες, προς τα μέσα, (φάκελο) για να μην φεύγει η γέμιση. Συνεχίζουμε το τύλιγμα, και βάζουμε λίγο νερό στην άκρη του “φακέλου” ώστε να κολλήσει το spring roll και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
- Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει 2 εκ. λάδι στους 180 βαθμούς θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Γυρνάμε στη μέση του τηγανίσματος αν χρειαστεί και από την άλλη μεριά
- Αφαιρούμε τα ρολάκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια.
- Βάζουμε σε πιατάκια 2-3 ρολλά, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας επάνω με λίγη άχνη ζάχαρη, και σιρόπι σοκολάτας, ή αν θέλουμε με σιρόπι καραμέλας.