Φέτος υποδεχόμαστε τον Άγιο Βασίλη με ένα σούπερ νόστιμο πρωινό που θα του μείνει αξέχαστο! Σε αυτό θα μας βοηθήσουν η γιορτινή διάθεση, η φαντασία μας και ο… Μπάρμπα Στάθης. Με πουρέδες φτιαγμένους από 100% λαχανικά, που δίνουν χρώμα, γεύση και βελούδινη υφή στις δημιουργίες μας! Έτοιμοι σε 5 μόνο λεπτά και σε 4 γεύσεις: πατάτα, γλυκοπατάτα, αρακάς & καρότο.
Για το πρώτο πρωινό του χρόνου ετοιμάζουμε πράσινο κέικ λεμονιού με φυσικό πουρέ αρακά και pancakes με φυσικό πουρέ γλυκοπατάτα και ανταλλάσσουμε γευστικές ευχές για τον καινούριο χρόνο.
Πράσινο κέικ λεμονιού με Φυσικό πουρέ αρακά
Υλικά
· 2 κούπες Φυσικός πουρές αρακάς Μπάρμπα Στάθης
· 3/4 κούπας βούτυρο ανάλατο μαλακό
· 3/4 κούπας ζάχαρη
· 45ml νερό ή γάλα
· 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
· 2 βανίλιες
· ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
· 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 2 κ.γ. baking powder
· λίγο αλάτι
Για το γλάσο Lemon Buttercream:
• 2/3 κούπας βούτυρο ανάλατο μαλακό
• 2 ½ κούπες ζάχαρη άχνη
• ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και βουτυρώνουμε δύο στρογγυλά ταψάκια. Ετοιμάζουμε τον Φυσικό πουρέ αρακά Μπάρμπα Στάθης . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ, 45ml νερό ή γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς και σε 5’ είναι έτοιμος. Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά τον πουρέ, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι, ρίχνουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο ως εξής: Χτυπάμε το βούτυρο καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ξεκουράζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί αρκετά και μετά συναρμολογούμε το γλυκό βάζοντας γλάσο ανάμεσα στα δύο κέικ και καλύπτοντας την επιφάνεια με το υπόλοιπο.
Γιορτινά Pancakes με Φυσικό πουρέ γλυκοπατάτα
Υλικά
· 80 γρ. Φυσικός πουρές γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης
· 200 ml. ξινόγαλα
· 1 αυγό
· 1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη
· 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
· 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή μαλακή
· 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
· 1/2 κ.γλ. αλάτι
· 1 κ.γλ. baking powder
· 1 κ.γλ. κανέλα
· λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Σε κατσαρολάκι βάζουμε τον Φυσικό πουρέ γλυκοπατάτα Μπάρμπα Στάθης μαζί με 3 κ.σ. νερό και τον ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το ξινόγαλα, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, την μπανάνα και τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και την κανέλα. Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά ίσα ίσα να αναμειχθούν. Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. από το μείγμα και το απλώνουμε λίγο με το κουτάλι. Αναποδογυρίζουμε το pancake μόλις αρχίσει να φουσκώνει και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Διακοσμούμε με φρούτα και σαντιγί.
No Responses