ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

Μπισκότα με μπανάνα και βρώμηΘα γίνω γραφική στο τέλος όταν λέω ότι αποφεύγω την επεξεργασμένη ζάχαρη και την ζάχαρη γενικώς. Προτιμώ άλλα φυσικά γλυκαντικά που δεν έχουν υποστεί καμία σχεδόν επεξεργασία, γιατί, όπως έχω ξαναπεί, συνήθως όλα αυτά τα επεξεργασμένα μόνο βλάπτουν! Και δεν λέω, όλοι θα φάμε γλυκό ή άλλη λιχουδιά είτε γλυκιά είτε αλμυρή απέξω κλπ. Τουλάχιστον ας είμαστε λίγο προσεκτικοί σε αυτά που κάνουμε στο σπίτι μας.

Κάτι άλλο που με απασχολεί πολύ είναι να κάνω συνταγές που είναι αρκετά απλές γιατί τώρα και με το δεύτερο μικράκι μας θα πρέπει να μοιράσω κι άλλο τον χρόνο που είναι λίγος έτσι κι αλλιώς! Σου έχω για σήμερα λοιπόν μια συνταγή για μπισκότα που είναι πολύ οικονομική (σημαντικό!) γιατί περιέχει μόνο δύο υλικά! Ναι καλά διάβασες μόνο 2! Δεν περιέχει αλεύρι, δεν περιέχει ζάχαρη και δεν περιέχει ούτε αυγά! Θα μου πεις στο τέλος, θα μας τρελάνεις, ρε Έλενα, τι μπισκότα είναι αυτά;

Λοιπόν σε πληροφορώ ότι πρόκειται για μπισκοτάκια πολύ νόστιμα, με την χαρακτηριστική γεύση της μπανάνας μιας και το ένα υλικό είναι η μπανάνα. Η μπανάνα λοιπόν λιώνεται με το πιρούνι καλά καλά και μετά προσθέτεις και νιφάδες βρώμης, τα ανακατεύεις καλά καλά με ένα κουτάλι και είσαι έτοιμη για ψήσιμο!  Καλά άκουσες… έτοιμη! Μιλάμε για 5 λεπτά μάξιμουμ διαδικασία παρασκευής κι αν προσθέσεις τα 15 λεπτά ψησίματος, όπως κατάλαβες μέχρι να πλύνεις το μπολ και να φτιάξεις ένα τσάι ή καφέ για σένα… τα μπισκοτάκια είναι έτοιμα για φάγωμα, μόνο άστα λίγο να κρυώσουν!

Τώρα αν θέλεις να προσθέσεις κι άλλα υλικά, μπορείς άνετα και αναλόγως με τι σου βρίσκεται!

Μπορείς να βάλεις κομματάκια σοκολάτας, γιατί πάει παντού η άτιμη! Μπορείς να προσθέσεις κανέλα, σταφίδες, καρύδι ή αμύγδαλο ψιλοκομμένο ή ακόμα και λίγο σουσάμι! Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μπισκοτάκια που δεν είναι μόνο υγιεινά αλλά σου δίνουν και κάμποση ενέργεια!

Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη

Θα χρειαστείς:

  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης (ή μούσλι)

Εκτέλεση:

1. Λιώνεις τις μπανάνες με το πιρούνι, πολύ καλά, σε ένα μέτριο μπολ.

2. Προσθέτεις την βρώμη και ανακατεύεις καλά μέχρι να ενωθούν όλα.

3. Αν θέλεις, προσθέτεις κι άλλα υλικά όπως κανέλα, νιφάδες σοκολάτας κ.λπ.

4. Με ένα κουταλάκι βάζεις μικρές μπαλίτσες ζύμης σε ένα ταψί ψησίματος που έχεις στρώσει με λαδόκολλα.

5. Ψήνεις τα μπισκότα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά, στους 170 βαθμούς, στον αέρα ή στις αντιστάσεις.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply